23948sdkhjf

Byggedirektør ramt af aggressiv kræft, men lægerne kalder ham et unikum

Kent Hvidtfeldt møder hverdag ind på kontoret hos entreprenørfirmaet Kjær Knudsen, selvom han er blevet ramt af en sygdom, de fleste frygter

Jeg glemmer aldrig… søndag i uge 41, 2023.

Jeg var ude at vinterbade sammen med min kone og gode venner. En af mine venner siger til mig; ”Kent, du er da gul i øjnene”. Han sagde til mig, at jeg skulle tage til lægen, og det gjorde jeg prompte. I uge 42, om onsdagen, får jeg taget blodprøver, og det gik stærkt med at få svar. Der var noget galt med mine affaldsstoffer, efter jeg tidligere på året havde fået fjernet galdeblæren.

Jeg glemmer særligt aldrig, da jeg får overbragt beskeden om, hvad der er galt. Jeg var til strategimøde med min ledergruppe i november, som skulle vare to dage. På førstedagen blev jeg ringet op af min læge, som fortæller mig, at de har fundet en tumor.

Det var et hårdt slag.

Kent Hvidtfeldt

52-årige Kent Hvidtfeldt har i to år været adm. direktør for entreprenørfirmaet Kjær Knudsen. Firmaet blev grundlagt i 1931 og har frem til 2013 været drevet af samme familie gennem tre generationer.

Karriere

  • 2018 – 2022: Country Manager, GEZE Scandinavia
  • 2013 – 2018: Kommerciel direktør, Winncare Nordic
  • 2008 – 2017: Egen konsulentvirksomhed
  • 2003 – 2008: Projektchef Northern Europe, Grohe

Uddannelse

MBA

Privat

Gift og har en hjemmeboende dreng på 19 år og en udeboende datter på 22 år

Vi aflyste selvfølgelig resten af mødet, da det pludselig ikke var så vigtigt længere. Det er heldigvis gået over alt forventning, siden jeg fik konstateret kræft i galdegangen. Jeg er stadig i forløb, men skal nu opereres i starten af juli måned. Det er meget atypisk for denne aggressive kræftform. Men tumoren er skrumpet, og cellerne formerer sig ikke mere.

Det skyldes særligt min gode kondi og min positive og åbne tilgang. Det siger de på Herlev Hospital. Jeg er meget åben om sygdommen overfor mine omgivelser, både privat og på arbejde. Det hjælper mig at snakke om det, og jeg vil også gerne sprede et budskab om, at det hjælper at være åben omkring sådan noget som det her.

Jeg vil gerne præge folk til at have en anderledes livsstil. Det er ikke fordi, at vi alle skal dyrke Ironman og rejse til Mars. Det kan jeg ikke selv. Men det er vigtigt, at vi holder os i gang. Jeg dyrker selv motion fire dage om ugen, og det kommer mig til gode i mit kræftforløb. Cellerne iltes, hvilket betyder, at jeg er mere modstandsdygtig overfor kemobehandlingen. Jeg har heller ikke haft nogen bivirkninger, og de siger i Herlev, at jeg er et unikum. Og det er jeg da stolt over.

Jeg vil gerne i dialog med Kræftens Bekæmpelse med et budskab om, at vi skal være bedre til at komme til lægen og dyrke motion. Jeg er selv meget taknemmelig for, at jeg havde en god kammerat, der fortalte mig, at jeg skulle afsted.


Når jeg holder fri, så elsker jeg at... motionere.

Jeg løber seks kilometer to gange om ugen. Og så går jeg i motionscenter for at træne de store muskelgrupper sammen med min kone. Det er en god form for samvær. Jeg nyder at være nærværende med min familie. Vi rejser hver vinter til Thailand i 3 uger og to ugers sommerferie syd på i varmen. Det er også en måde at komme ned i gear på. Jeg arbejder ikke, når jeg er afsted og er stort ikke tilgængelig. Det er kun, hvis der sker noget meget alvorligt. Jeg har gode mennesker omkring mig, der klarer forretningen imens.


Min største styrke er... min tilgang til andre mennesker.

Succes skabes igennem mennesker, og mennesker køber ind på mennesker, og vi er ofte meget dømmende ud fra ydre kendetræk. Men ofte er der en historie, som gemmer sig inde bag. Det kan være en interessant forhistorie, eller at der er sket noget frygteligt i deres liv. Min styrke ligger i forståelsen af andre mennesker og min tilgang til dem. Det kan jeg både bruge overfor mine kollegaer, men jeg kan også bruge det overfor vores kunder, så vi sammen er stærkere. Jeg har det kommercielle ansvar i Kjær Knudsen, og det er en stor hjælp at kunne forstå vores kunder, ønsker og deres behov. Det er også en hjælp til at samle det rigtige hold, når vi skal udføre en opgave.


Min største svaghed er… at mit arbejde er så stor en del af min identitet.

Jeg har et stort drive og er meget passioneret i mit job. Jeg har en høj stresstærskel og får virkelig eksekveret på nogle opgaver, men jeg arbejder meget fokuseret på ikke at have for mange fokusopgaver ad gangen. Jeg skal ned i tempo, og det er noget, jeg arbejder med. At koble af og slappe af. Det gør jeg blandt andet ved at meditere, også i arbejdstiden.


Jeg starter hver morgen med at… meditere.

Det gør jeg, inden jeg kører på arbejde. Jeg er den første, der står op hjemme ved os, og har dermed ro i hjemmet. Jeg har et ekstra værelse i huset, hvor jeg kan fordybe mig i det 100 procent. Jeg gør det for at gøre noget godt for mig selv. Jeg er typen, der skal passe på med at have for mange jern i ilden. Det er bedst, hvis jeg keder mig en gang imellem.

Jeg startede med at meditere for små otte år siden, da jeg var på randen til at blive ramt af stress. En virksomhedscoach foreslog mig at begynde at meditere, og det reddede mig. Det er siden blevet en del af min hverdag. Jeg har også været på silence retreats, hvor man i tre dage ikke må tale med nogen, og man må heller ikke blive forstyrret af sin telefon eller andre ting.

Meditation er godt for sådan én som mig, der kan have gang i mange ting i hovedet. Særligt når jeg bestrider et ansvarsfuldt job, hvor jeg gør meget ud af at være tilgængelig hele tiden. Jeg giver mig tid til medarbejderne, men det betyder også, jeg skal have mit eget frirum for at lade batterierne op for at være det menneske, jeg gerne vil være. Meditation hjælper mig til at få styr på vejrtrækning, være nærværende og komme ned i tempo.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125