23948sdkhjf

A. Enggaard fortsætter i Aarhus: Nu gælder det 578 boliger

Politisk ja til en ny lokalplan baner vejen for 578 boliger og 3.000 kvm erhverv i Aarhus-bydelen Gellerup

Allerede inden de sidste dødsmærkede boligblokke er revet ned i Aarhus-bydelen Gellerup, har et politisk flertal sagt ja til en ny lokalplan for et område med 578 nye boliger og 3.000 kvm erhverv.

Entreprenør- og udviklingsselskabet A. Enggaard kan dermed fortsætte arbejdet i bydelen i det vestlige Aarhus i samarbejde med pensionsselskabet PKA.

- Vi glæder os over den positive respons fra byrådsmødet. Når der er så stor opbakning fra byrådet, er det også et udtryk for, at vi har haft et konstruktivt og tæt samarbejde med Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune omkring lokalplanen, udtaler projektudvikler hos A. Enggaard, Jacob Futterup Sørensen, i en pressemeddelelse.

Området er navngivet Karen Blixen Kvarteret og vil bestå af både rækkehuse, etageboliger, erhverv og andre bylivsfunktioner.

Målet med det nye boligområde er at skabe 578 boliger for både familier og par – og samtidig skabe et sted, hvor caféer, små butikker, gallerier og lignende kan være et samlingspunkt og skabe liv langs den nyetablerede Karen Blixens Boulevard.

Længe undervejs

Det er fire år siden, at A. Enggaard og Brabrand Boligforening indgik en aftale, som skulle sikre udviklingen af det mere end 6 hektar store området i Gellerup til et nyt kvarter.

Jordsalget blev blandt andet muliggjort af en udviklingsplan om nedrivning af hundredvis af almene boliger og renovering af mere end 1.000 boliger, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening vedtog i 2019.

En væsentlig del af visionen for Karen Blixen Kvarteret, som nu har fået politisk opbakning, er at skabe et stærkt fællesskab blandt beboerne. Området vil blive designet med henblik på at fremme sociale mødesteder.

Fællesarealer, stor legeplads, fælleslokaler, grønne områder, mødesteder og kulturelle initiativer skal spille en central rolle i de bestræbelser.

Benspænd

Byggeriet i Karen Blixen Kvarteret og en ny skole har dog lange udsigter trods den lokalpolitiske rygdækning. 

Flere retssager om opsigelser af lejere i Gellerup skal således vente på en afgørelse fra EU-domstolen, og det kan forsinke projekterne i bydelen med flere år.

Konflikten involverer Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune på den ene side, og en mindre gruppe beboere og Gellerupparkens afdelingsbestyrelse på den anden. 

Med henvisning til diskrimination afviser beboerne lovligheden af deres opsigelser, og de vil derfor ikke fraflytte.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094