23948sdkhjf

A. Enggaard skal udvikle nyt stort kvarter i Gellerup

Brabrand Boligforening og A. Enggaard har indgået en aftale, som sikrer udvikling af et nyt stort kvarter med boliger, butikker og erhverv i Gellerup i Aarhus.

Aftalen omfatter salg af et stort område i hjertet af Gellerup - ved Karen Blixens Boulevard - som bliver frit i løbet af de kommende år, når yderligere fem boligblokke i Gellerup bliver nedrevet.

I det nye kvarter vil entreprenørvirksomheden A. Enggaard inden 2030 opføre mere end 50.000 etagekvadratmeter fordelt på et stort antal private boliger - både i form af tæt-lav bebyggelse og etageboliger - samt butikker og erhvervsarealer ud mod Karen Blixens Boulevard.

Området omfatter mere end seks hektar og bliver centralt i det nye Gellerup.

- Med jordsalgsaftalen har vi fået en virkelig seriøs og ambitiøs samarbejdspartner, som kan bidrage til at indfri den oprindelige vision fra 2010 om at skabe en attraktiv bydel, som med årene kan udvikle sig til et nyt bydelscentrum i det vestlige Aarhus, udtaler Brabrand Boligforenings direktør, Keld Laursen, i en pressemeddelelse.

Læs også: A. Enggaard skyder første Odense-projekt i gang

Jordsalget er blandt andet muliggjort af den udviklingsplan, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening vedtog i 2019. Udviklingsplanen indebærer, at yderligere 400 almene boliger skal nedrives i Gellerup og samtlige af de resterende ca. 1200 boliger skal gennemgå en omfattende renovering.

Indtægterne fra jordsalget indgår i finansieringen af renoveringsprogrammet.

- Vi har allerede arbejdet i Gellerup i flere år med både det nye kommunale kontorhus, Blixens, og private boliger i lejlighedskomplekset Zebra House, som fra starten har været fuldt udlejet. Om kort tid påbegynder vi opførelse af bolig- og erhvervsbyggerier langs med Hasle Ringvej/Gudrunsvej, og med denne nye aftale ser vi frem til at bidrage med flere spændende byggerier i Gellerup i de kommende år. Vi oplever, at Gellerup er på rette vej, og vi er sikre på, at Gellerup vil udvikle sig til en spændende og attraktiv bydel, udtaler Jens Skinnebach, afdelingschef i A. Enggaard, i meddelelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.219