23948sdkhjf

Fond giver yderligere millioner til spejderhytter

Den A.P Møllerske Støttefond bevilger yderligere 60 mio. kr. til bæredygtig renovering af eksisterende spejderhytter og uddeling af nye

I forvejen har Den A.P Møllerske Støttefond doneret 80 mio. kr., og nu øges bevillingen med yderligere 60 mio. kr. til projektet "Fremtidens spejderhytte". 

Pengene går til bæredygtig renovering af en række ældre hytter samt til udvikling og uddeling af Fremtidens Spejderhytte.

Projektet "Fremtidens spejderhytte" er udviklet i tæt samarbejde mellem netop Den A.P. Møllerske Støttefond og spejderbevægelsen og FDF, og der er tidligere afholdt en arkitektkonkurrence vundet af arkitektfirmaet Leth & Gori A/S i samarbejde med Rønnow Arkitekter A/S og Vega Landskab. 

- Denne donation kommer til at gøre en kæmpe forskel for tusindvis af børn og unge, der ugentligt mødes til spejder og FDF. Med ekstrabevillingen får flere af de lokale foreninger og frivillige, der har allermest brug for det, hjælp til bedre fysiske rammer, så det bliver nemmere at skabe sjove og udfordrende aktiviteter til børnene, siger sekretariatschefen for spejderbevægelsens paraplyorganisation, foreningen Spejderne, Kasper Madsen, i en pressemeddelelse.

Her lyder det, at interessen allerede har været stor, og at donationen nu gør det muligt at imødekomme flere ansøgninger. 

Til august vil det blive offentliggjort, hvem og hvor mange foreninger, der kommer til at modtage en ny spejderhytte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11