23948sdkhjf

Storkøbenhavnsk rådhus skal laves om til mere end 200 boliger

Der er store planer for det gamle rådhus i Høje-Taastrup, der egentlig først stod til nedrivning. I stedet vil køberne transformere rådhuset om til blandt andet 200 lejligheder

Da Ikano Bolig købte det gamle rådhus i Høje-Taastrup, var planen at rive den 17.000 kvm store bygning ned.

Men nu har man skiftet kurs.

I stedet vil selskabet transformere rådhuset, der blev bygget i 1980, til cirka 200 svanemærkede lejligheder, mens man samtidig vil tilføje omkring 130 nye rækkehuse på rådhusgrunden samt en dagligvarebutik.

Retningsskiftet skyldes ifølge Ikano Bolig klimakrisen og et voksende fokus på bæredygtighed i bygge- og ejendomsbranchen.

Desuden er der siden købet af rådhusgrunden i 2023 kommet øgede krav til ESG- rapportering fra både EU og fra moderselskabet Ikano Group.

- Nu ønsker vi at prøve noget, som vi ikke har erfaring med. Vi gør det, fordi vi ved, det er det rigtige, og fordi det er sund fornuft ikke at nedrive det tidligere rådhus, siger René Brandt, der er adm. direktør i Ikano Bolig, i en pressemeddelelse om årsagen til planændringerne.

Derfor har man i samarbejde med arkitekt- og rådgivningsfirmaet Lendager Arkitekter fremsat en ny skitse for transformationen af rådhuset, som skal godkendes af Plan- og Miljøudvalgets i Høje-Taastrup Kommune den 5. juni.

Kunne have tjent flere penge

Skitseplanerne blev for nylig præsenteret på et lukket møde ved det seneste byrådsmøde, og borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K), priser initiativet velkommen. 

- Det gamle rådhus kunne ikke længere bruges som et moderne rådhus for borgerne og for medarbejderne. Og det kunne ikke betale sig for os at renovere det gamle rådhus, hverken økonomisk eller energimæssigt, siger Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune, i pressemeddelelsen.

Han anerkender, at man har kigget den bæredygtige retning frem for kun at skue i retning af økonomisk profit.

- Jeg og byrådet er naturligvis begejstrede for, at Ikano Bolig har planer om at bruge vores gamle rådhus og grunden til at få erfaring med at omdanne og genbruge udtjente kontor- og erhvervsbygninger til lyse og moderne boliger i et område, der i forvejen er veletableret med grønne omgivelser, lyder det fra Michael Ziegler.

Han tilføjer slutteligt: 

- Jeg er sikker på, at Ikano Bolig i første omgang ville tjene flere penge, hvis de fulgte den oprindelige plan og rev ned for at bygge nyt.

Ifølge Ikano Bolig vil ombygningen blive det største omdannelsesprojekt af sin art i Danmark.

Kort om rådhusgrunden

  • Rådhusgrunden er ca. 100.000 kvm, og der bliver både ejer- og udlejningsboliger.
  • Ved transformation af det ca. 17.000 kvm store rådhus etableres ca. 200, 2 - 5 værelsers lejligheder, fra ca. 50 - 120 kvm.
  • Herudover bygges ca. 130, 2 - 5 værelsers rækkehuse, med fokus på lavere klimapåvirkning, i et og to plan, fra ca. 80 - 115 kvm.
  • Den tidligere varmecentral placeret centralt på grunden omdannes til et bydelshus på ca. 200 kvm for hele bydelen.
  • Endeligt etableres der en ny dagligvarebutik på 1.500 kvm, på hjørnet af Roskildevej og Halland Boulevard.

Ikano Bolig

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125