23948sdkhjf

1927 Estate suspenderer og politianmelder partner efter TV 2-dokumentar

På baggrund af den nye dokumentar 'Den Sorte Svane' har ejendomsudviklingsselskabet 1927 Estate valgt at suspendere og politianmelde en partner

På baggrund af en række udtalelser i den nye TV 2-dokumentar 'Den Sorte Svane' har den aarhusianske byggegigant 1927 Estate suspenderet og politianmeldt en partner i virksomheden.

Det skriver TV 2.

Personen har været ansvarlig for et projekt på Vallensbæk Strand med en svært forurenet grund.

I dokumentaren afsløres det, at mere end 10.000 ton af den forurenede jord endte på et landbrugsareal. 

Her skulle ejeren af landsbrugsgrunden have indgået en aftale med partneren og ejendomsudvikleren i 1927 Estate om at tage imod jorden mod betaling under bordet.

Manden selv afviser overfor TV 2, at hans udtalelser i programmet stemmer overens med virkeligheden og fortæller, at han kun sagde det, fordi TV 2-muldvarpen var en "pæn pige". 

Derudover fastholder 1927 Estate, at selskabet har dokumentation for, at den forurenede jord fra byggeriet i Vallensbæk er blevet håndteret efter bogen.

Det harmonerer dog ikke med de mails fra en tilsynsførende hos den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi, som TV 2 også har haft adgang til. I mailen bliver jordhåndteringen omtalt som ”ikke lovlig”.

I mellemtiden har 1927 Estate hyret Rambøll til at undersøge håndteringen af jorden fra Vallensbæk.

Ifølge Finans fremgår det af cvr-registret, at den suspenderede partner er udtrådt af direktionen i otte selskaber relateret til Risskov-virksomheden.

Tidligere rådmand i spidsen

1927 Estate er et Aarhus-baseret ejendomsudviklingsselskab med cirka 30 medarbejdere ansat, og koncernen gør sig ifølge deres hjemmeside i ejendomsudvikling, kvalitetssikring, udlejning, administration, drift og rådgivning.

I direktionsspidsen står den tidligere rådmand for Teknik og Miljø samt Børn og Unge i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek, hvor han siden september 2023 har været adm. direktør. Der erstattede han Søren Hampen Kristensen, som gik med begrundelsen om, at han gerne ville dedikere mere tid til sin familie og specifikke projekter i og udenfor ejendomsbranchen.

Inden da tilbragte Simsek knap halvandet år som vicedirektør i koncernen.

1927 Estate har hovedkontor i Risskov, og det er også i det aarhusianske, at de fleste af deres boliger. Blandt andet har de haft gang i en række projekter i Aarhus såsom Blomsterhaven, mikroboligprojektet Micro Living, Risskov Engpark og Terrassehusene.

Derudover har man også haft projekter i Kolding samt Dagmarhaven i Vallensbæk Strand, der stod indflytningsklart i 2023.

Tidligere samarbejdede man også med det nu konkursramte Dansk Boligbyg om opførelsen af 168 boliger med et samlet etageareal på 13.000 kvm i Skovlunde Bymidte på Torvevej 50.

Af koncernens seneste årsrapport fremgår det, at 1927 Estate kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud på knap 15 mio.kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094