23948sdkhjf

Projekt i Københavns Sydhavn vinder publikumspris

Karens Minde Aksen i Københavns Sydhavn har vundet publikumsprisen 2024 ved Københavns Kommunes årlige Bygningspræmiering

Vanen tro hylder Københavns Kommune de lokale byggerier ved Årets Bygningspræmiering, der løber ad stablen på Architecture Festival.

Blandt priserne er publikumsprisen, hvor det er op til københavnerne at stemme på det nybyggede projekt, som har gjort størst indtryk på dem, og i år blev det vindende projekt fundet i Københavns Sydhavn.

Således blev det Karens Minde Aksen ved Sjælør Boulevard og Karens Minde Kulturhus, der løb med borgernes hjerter. Det er et stort, grønt område, der både skal skybrudssikre kvarteret, skabe biodiversitet og agere park for de lokale borgere.

- Karens Minde Aksen er et godt eksempel på, hvordan man løfter et helt byområde ved at kombinere funktion i form af skybrudssikring og et engagerende og inddragende byrum, der inviterer til kulturliv, hverdagsliv og sociale aktiviteter. Med sine stærke synergi mellem en nødvendig klimatilpasning og ønsket om et bæredygtigt, grønt, funktionelt og smukt byrum er Karens Minde Aksen med til at forme den by, vi kommer til at bo i i fremtiden, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) i en pressemeddelelse.

Karens Minde Aksen, der stod færdig i tredje kvartal af 2023, vandt prisen foran BIG HQ, Naturpark Amager, Nordøstamager Skole, Operaparken, Plads 23, Rød Lagerbygning og Århusgadekvarteret.

Publikumsprisvinderen er blevet til i et samarbejde mellem Københavns Kommune og Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (Hofor).

Landskabsarkitekterne på parkområdet er Schønherr Landskab, mens Orbicon har været ingeniør og Ebbe Dalsgaard har stået for entreprisen.

Karens Minde Aksen er cirka 600 meter lang og dækker et område på 37.000 kvadratmeter, mens det kan håndtere 15.000 kvm regnvand ved skybrud og at vandet ledes gennem projektområdet og videre til Kalveboderne.

Tidligere vindere af publikumsprisen

2018: Axel Towers

2019: Amaryllis Hus

2020: Hotel Ottilia

2021: Nørrebro Bibliotek

2022: Ny Østergade 30

2023: Bispebjergs Helende Haver

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11