23948sdkhjf

'Rasende dyrt' badehotel til trecifret millionbeløb i Køge åbner næste år

For nylig blev der holdt rejsegilde på det store strand- og badehotel i Køge, der netop har fået navnet Rox Resort, og som vil koste mere end 200 mio. kr. at opføre

- Det bliver rasende dyrt, for vi bygger lækkert. Vi har fået en rigtig fin position heroppe nord for København, og for os er det helt oplagt at finde en lige så god lokation syd for København.

Sådan sagde adm. direktør på Marienlyst Strandhotel Michael Lauritsen i 2022 til Helsingør Dagblad, der dengang havde ansvaret, om det stort anlagte strand- og badehotel i Køge, som bliver et søsterhotel til det populære ferieresort i Helsingør.

Projektagenten, der er Licitationens søstermedie, oplyser, at opførelsen af resortet vil koste i omegnen af 210 mio. kr., vil strække sig over 10.000 kvm og blive opført i tre etager.

Kort om Rox Resort

Det nye strandhotel skal blandt andet rumme:

  • Fire-stjernet hotel med 158 dobbeltværelser på Køge Marina
  • 8 mødelokaler med kapacitet til 400 personer, hvoraf det største kan rumme op til 190 personer
  • En pool club med tre pools, herunder en på tagterrassen
  • Flere restauranter og barer
  • Udendørsområder med padel- og fodboldbaner samt flere terrasser og en gårdhave

ESS Group

Bag opførelsen står ESS Hotel Group International, og de kan nu løfte sløret for, at det nye hotel i Køge får navnet Rox Resort, mens åbningsdatoen er blevet specificeret til sommeren 2025.

- Vi har fra start følt os hjemme i Danmark. Vores koncept falder i danskernes smag, og derfor har det været naturligt for os at udforske flere muligheder. Vi er derfor meget stolte af, at vi snart kan klippe snoren på vores 15. destination i Køge, siger Jonas Stenberg, der er adm. direktør i ESS Group, i en pressemeddelelse.

Foruden Marienlyst Strandhotel, som ESS Group overtog i 2019, har koncernen også steder som Ystad Saltsjöbad, Hotel Pigalle i Göteborg og Ellery Beach House i Stockholm i folden.

Og det nyeste skud på stammen bliver da også til med frø af inspiration fra ESS Groups andre hoteller.

- Vi har hentet inspiration fra Marienlyst, men også fra det, vi har skabt i Sverige. Rox Resort vil kombinere det bedste fra vores tidligere erfaringer med nye, innovative ideer, lyder det fra Jonas Stenberg.

Et energieffektivt resorthotel

Borris Nielsen er totalentreprenør på det store byggeprojekt, der blev påbegyndt i 2022, og er sammen med Nordarken Holding også projektudviklere på Rox Resort. Derudover er Arkikon ingeniører på byggeriet, mens Bjerg Arkitektur er arkitekterne bag.

Projektet bliver DGNB-certificeret med et guldmærke, og ifølge ESS Group selv bliver Rox Resort et af Danmarks mest energieffektive resorthoteller. De uddyber dog ikke, hvad kommer til at indebære.

Den 24. maj blev der holdt rejsegilde på byggeriet.

Desuden bliver Michael Lauritsen, der også er adm. direktør for Marienlyst Strandhotel, Country Manager for ESS Group Danmark øverste ansvarlig for Rox Resort.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126