23948sdkhjf

MT Højgaard vinder stor kontrakt

Entreprenørkoncernen MT Højgaard har i partnerskab med franske Eiffage Group vundet opgaven med at anlægge Valby Skybrudstunnel. Projektet har en værdi på cirka 490 mio. kr.

I sidste uge kunne MT Højgaard præsentere, at man havde landet en stor aftale med Siemens Energy, og i denne uge kan entreprenøren så præsentere endnu en god aftale.

MT Højgaard er sammen med franske Eiffage Group blevet valgt til at anlægge Valby Skybrudstunnel. 

Bygherrerne er Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (Hofor) og Frederiksberg Forsyning, og opgaven har en værdi på cirka 490 mio. kr.. MT Højgaard andel udgør knap halvdelen.

- Så stor en opgave stiller store krav til entreprenøren, og her har MT Højgaard Danmark sammen med vores partner Eiffage Infra-Spezialtiefbau både erfaringerne og kompetencerne fra lignende opgaver gennem tiden. Vi ser meget frem til at løse opgaven, lyder det fra Carsten Lund, adm. direktør i MT Højgaard Danmark, i en pressemeddelelse.

Valby Skybrudstunnel, der efter planen skal stå færdig i 2028, skal være med til at sikre Valby og Frederiksberg Vest mod oversvømmelser i forbindelse med skybrud og massiv regn.

Helt præcist skal den skal løbe dybt nede i kalken fra FLSmidth-området i Valby og under Grønttorvet, Valby Idrætspark og Valbyparken til Musikbyen i Sydhavnen.

- Vi skal sikre værdier for milliarder hos borgere og erhvervsliv mod effekterne af fremtidens klima. Det kan vi kun gøre, hvis vi fortsat kan finde plads i byen til vores projekter både over og under jorden, så vi kan lede vandet derhen, hvor det ikke skader byen, siger Henrik Plougmann Olsen, adm. direktør i HOFOR i en pressemeddelelse.

Tunnelen skal understøtte kloaknettet ved at opsamle overløbsvand fra kloaksystemet, indtil vandet kan pumpes videre til rensningsanlægget.

I ekstreme nedbørstilfælde kan vandet også ledes direkte ud i Kalveboderne via udløbspunkter i Gåsebækrenden eller Enghave Kanal gennem en tilhørende pumpestation.

Den underjordiske tunnel bliver ca. 2.380 m lang og anlægges som en boret tunnel med en indvendig diameter på 3,4 meter, hvilket vil give tunnelen kapacitet til at klare såkaldt 100-års regn, og tunnelen skal kunne rumme 30.000 kubikmeter vand.

Anlægsarbejderne skal starte i løbet af sommeren 2024, hvor første skridt bliver at etablere med fire byggepladser og skakter.

Valby Skybrudstunnel

  • Valby Skybrudstunnel bliver 2,4 km lang og vil fra 2024 blive anlagt som en boret tunnel med en indre diameter på 3,4 meter.
  • Tunnelen kommer til at ligge i kalklaget 15 til 20 meter nede i undergrunden og forventes klar til brug i 2028.
  • I anlægsperioden etableres fire byggepladser på tunnelstrækningen til borearbejde og etablering af skakte under terræn. Skaktene etableres på:, Ramsingsvej/Høffdingsvej (på F.L. Smidth-grunden), Blushøjvej (ved McDonalds), Musikbyen (Sydhavnen) og Enghave Kanal (Sydhavnen)
  • Tunnelen kan i sig selv opbevare ca. 30.000 m3 vand, svarende til at fylde den 3 km lange Valby Langgade med 1 meter vand, som kan vente i tunnelen, indtil der er plads til at pumpe det til renseanlægget.
  • Bygherrer er HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, og Frederiksberg Forsyning
  • Hovedentreprenør på projektet er MT Højgaard Danmark i partnerskab med Eiffage Infra-Spezialtiefbau
  • Rådgiver på projektet er Niras A/S

HOFOR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141