23948sdkhjf

Sydfynsk kommune anmelder ejendomsselskab til politiet

Det kan ende med at få et retsligt efterspil, at Humlebo Gruppen har udlejet seniorboliger i Svendborg uden en ibrugtagningstilladelse. Kommunen har nemlig anmeldt dem til politiet

Svendborg Kommune har valgt at politianmelde ejendomsudviklingsselskabet Humlebo Gruppen.

Anmeldelsen kommer på baggrund af, at det odenseanske ejendomsselskab har udlejet 23 nye lejligheder i seniorbofælleskabet Kogtvedsund – vel at mærke uden at Svendborg Kommune havde givet en ibrugtagningstilladelse.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

I perioden, hvor boligerne har været udlejet uden tilladelse har Humlebo Gruppen inkasseret 400.000 kr., men i tiden, hvor sagen mellem kommunen og Humlebo Gruppen har stået på, har man dog brugt mere end to mio. kr. på sagen på blandt andet rådgiverhonorar. 

Og overfor Fyens Stiftstidende erklærer Carsten Rasmussen, der er adm. direktør i Humlebo Gruppen, sin undren over kommunens håndtering af sagen, da man fra ejendomsudviklingsselskabets side ikke har lavet en givtig forretning ud af det.

- Der er altid lidt papirmæssigt efterslæb, når en byggesag skal gøres færdig, og derfor har vi fra andre kommuner flere gange oplevet at få udstedt en delvis ibrugtagningstilladelse. Men det ønskede Svendborg Kommune ikke at give os, og det undrer mig, når der nu er mulighed for det, siger Carsten Rasmussen til Fyens Stiftstidende.

Avisen oplyser, at Svendborg Kommune ikke har ønske at kommentere sagen, da den nu ligger hos anklagemyndigheden, som herfra skal beslutte, hvorvidt politianmeldelsen skal ende med et retsligt efterspil.

Seniorboligerne Kogtvedsund stod færdige i starten af 2024 og består er 43 boliger. Boligerne er en ombygning af den gamle Kogtved Søfartsskole i Svendborg, som Humlebo Gruppen købte i 2020 for 38 mio. kr.

Ifølge Licitationens søstermedie, Projektagenten, havde projektet en anslået entreprise sum på cirka 170. mio kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125