23948sdkhjf

Vil knuse 2.000 ton beton: Maskinmesse giver knuserne mere plads end nogensinde før

Seks virksomheder stiller op med en række knusere på årets E&H - Entreprenør & Håndværk. I alt forventer de at knuse 2.000 ton beton på den arbejdende messe

Knusere er i høj kurs i en tid med fokus på genbrug, og seks virksomheder stiller op med en række maskiner på årets E&H - Entreprenør & Håndværk 13. - 15. juni. Samlet forventer de seks udstillere at knuse 2.000 ton beton i messedagene.

- Princippet med cirkulær økonomi og nyttiggørelse af de materialer, vi har til rådighed, bliver mere og mere afgørende, og derfor er både knusning, sortering og neddeling et marked i vækst, siger Klaus Meldgaard, afdelingschef i Meldgaard Handel, i en pressemeddelelse.

Foruden Meldgaard Handel, Wirtgen og AE Maskiner tæller udstillerne i knuser-området også Vermeer, CBS Wearparts og Aksel Benzin.

Stiger og stiger

Knuserne er ifølge Klaus Meldgaard inde i en rivende udvikling, især hvad angår maskinernes kapacitet og effektivitet, som stiger konstant. Afdelingschefen peger også på, at maskinerne nu er i stand til at håndtere større fremmedlegemer, da hydrauliske mekanismer aktiveres, når eksempelvis et stykke jern ender i rotorhuset.

- Under årets E&H-messe vil de maskiner, der demonstreres, afspejle de seneste nye teknologier, så det bliver særdeles interessant for alle relevante fagfolk. Udviklingen går hurtigt, og på messen kan maskinerne opleves i deres rette miljø, konstaterer Klaus Meldgaard.

Meldgaard Handel medbringer selv neddeleren Terex Ecotec TSS 390 og Backers' stjernesorteringsanlæg.

"Et godt show"

AE Maskiner udstiller som noget nyt i knuserområdet. Det er en direkte konsekvens af, at virksomheden er blevet importør af knusere og sorteringsanlæg fra Keestrack. 

- Først og fremmest forventer vi, at knuser-området og messen i det hele taget bliver godt besøgt, og dernæst glæder vi os meget til forhåbentlig at tiltrække og underholde en masse interesserede kunder med et godt show, lyder det fra salgschef recycling i AE Maskiner Jesper Vinter.

Den nyeste udstiller på knuserområdet medbringer blandt andet en fuldelektrisk knuser fra Keestrack.

Vokseværk

Ligesom knuserområdet vokser E&H-messen som helhed. Den store maskinudstilling har fået ekstra 7.000 kvm, så besøgende fra entreprenør- og anlægsbranchen kan opleve samlet 80.000 kvm udstillingsareal.

Seneste E&H-messen blev afholdt var i 2021. Dengang var der 120 udstillere - et tal arrangørerne forventer at slå ved årets messe.

- Vi havde allerede rundet 100 udstillere med tre måneder til messen, så vi har en forventning om, at vi som minimum rammer samme niveau som på den seneste E&H-messe, sagde Nikolaj Jørgensen, projektchef ved MCH, til Licitationen i april.

Hvad angår besøgende, så er forventningen, at besøgstallet kommer over cirka 5.758 gæster.

Artiklen er en del af temaet MXtra - Maskin- og materiel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188