23948sdkhjf

Tilliden er i top

Tillid og åbenhed mellem bygherre og totalentreprenør er nøglen til en meget smidig proces for opførelsen af bofællesskabet Holmsø i Herning.

Allerede tidligt i processen blev Jens Jensen A/S involveret i byggeriet af bofællesskabet Holmsø i Herning. Dengang var projektet på skitseplan, så at byde på opgaven som hovedentreprenør var lidt i blinde. Man vidste ikke reelt, hvad man bød ind på og satte sine kalkulationer efter.

”For nogle vil det måske have været problematisk og udfordrende, men vi oplevede en høj grad af tillid til hinanden – med bygherre Holmsø Resort på den ene side og os på den anden. Den tillid har været bærende hele vejen i processen og skabt fundamentet for en partnering-model, hvor vi kører med åben økonomi og stor gennemsigtighed”, siger Asger Mogensen, projektchef hos Jens Jensen A/S.

Opgaven startede reelt som en hovedentreprise, men undervejs er opgaven udvidet, så der i dag er tale om en totalentreprise.

Rejsegilde og halvvejs

Ved redaktionens afslutning har man netop holdt rejsegilde på byggeriet af Holmsø Herning, så projektet er midtvejs nu.

”Det er et stort projekt, men god planlægning og projektering har sikret, at vi er foran tidsplanen. Bemandingen – i alt 30-40 mand – er en kombination af vores egne folk og udvalgte underleverandører, der bidrager med kompetencer som f.eks. skalmuring og VVS-arbejde. Alle folk på byggeriet afspejler den høje kvalitet, som netop kendetegner de utallige byggerier, vi har leveret i de sidste mange år”, tilføjer Asger Mogensen.

Den høje grad af tillid har været bærende hele vejen i processen og skabt fundamentet for en partnering-model, hvor vi kører med åben økonomi og stor gennemsigtighed. Asger Mogensen, projektchef hos Jens Jensen A/S


Bedre og mere bygbart

Som totalentreprenør har man også været involveret i den færdige projektering og sat sit præg på bofællesskabet. Flere steder er projektet gjort mere bygbart, bedre for beboerne og billigere for bygherre.

”Der var bl.a. oprindeligt planlagt en tagterrasse. Vi vurderede, at den terrasse ofte ville være meget udfordret af vind og blæst, og beboerne derfor ikke fik den fulde udnyttelse af kvadratmeterne. I stedet er terrassen lagt i terræn-niveau, så beboerne får mest mulig glæde af dette udeareal”, siger Asger Mogensen.

For at få alle økonomiske ender i projektet til at mødes har man som totalentreprenør også tænkt i effektiviseringer og tidsmæssige besparelser. Blandt andet har man sparet økonomi og tid ved at justere på byggepladsindretningen og transportere mere vandret og knap så meget med hejs. Man har også foreslået ikke-mærkbare ændringer for beboerne, når det gælder el, ventilation og vvs.

De nye beboere i Holmsø Herning kan se frem til at flytte ind i foråret 2025 – i et bæredygtigt, gennemtænkt byggeri og gode, sunde boliger.

JENS JENSEN A/S

Firmaet udfører murer-, tømrer- og entreprenørarbejde i forskellige entrepriser for både offentlige og private kunder. Virksomheden blev etableret i 1887 og har i dag mere end 135 års erfaring. Kvalitet, dygtighed og tillid er nøgleordene i samarbejdet med dem.

Kilde: Jens Jensen A/S

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109