23948sdkhjf

Gasaftaler giver betonkoncern kæmpe minus

Den danske betonkoncern H+H kom ud af første kvartal med et trecifret milliontab. Ugunstige gasaftaler er hovedårsagen

Betonkoncernen H+H kom ud af første kvartal med et gedigent tab. 

Omsætningen blev godt nok stort set fastholdt og landede på 644 mio. kr. mod 641 mio. kr. i samme periode 2022. Til gengæld faldt resultatet før skat til et minus på 167 mio. kr. mod et beskedent plus på to mio. kr. i første kvartal af 2022, fremgår det af regnskabet for første kvartal 2024.

- I løbet af første kvartal så vi tegn på markedsforbedringer i Storbritannien og Polen, hvilket resulterede i 13 pct. højere salgsvolumener, siger adm. direktør Jörg Brinkmann i rapporten:

- Dog påvirkede planlagt afvikling af beholdninger og effekter fra ugunstige gasaftaler stadig bruttomarginen i Q1. Vi forventer, at dette vil forbedres i fremtiden. 

Bøvl med gassen

De ugunstige gasaftaler blev indgået i sommeren 2022 og koster det danske selskab dyrt. Som følge heraf tager virksomheden et engangsunderskud på 93 mio. kr. i første kvartal, der klassificeres under særlige poster. 

"Derudover førte salget af ubrugt, afdækket gas tilbage til markedet til et yderligere tab på 17 mio. kr., der også registreres under særlige poster. Således beløb den samlede omkostning relateret til ugunstig gas, klassificeret som særlige poster i Q1 2024, sig til 110 mio. dkk," skriver selskabet i delårsrapporten. 

H+H er en international koncern, som udvikler, producerer, sælger og distribuerer porebeton og kalksandstens produkter og løsninger primært til vægge i boligbyggeri, industri -og erhvervsbyggeri.

Virksomheden har aktiviteter i flere europæiske lande, hvor man oplever store forskelle i markedstendenserne.

Tyske kvaler

Virksomheden peger på et ugunstigt investeringsklima i Tyskland, som påvirker boligmarkedet og dermed efterspørgslen. Andelen af byggetilladelser i Tyskland faldt med 25 pct., hvilket sammen med stigende renter og høje byggeudgifter påvirker markedet negativt.

Mens aktiviteterne i det centrale Vesteuropa falder, steg omsætningen markant i England - hele 26 pct.

I Polen, hvor selskabet gik fra 150 mio. kr. i første kvartal 2022 til 215 mio. kr. i 2023, steg antallet af udstedte byggetilladelser med 30 pct.

H+H forventer at fastholde omsætningen nogenlunde på niveau i løbet af 2024, men driftsresultatet angives til et betydeligt spænd på 50-150 mio. kr.

- På tværs af regioner forbereder vi os på fremtidig vækst ved at forbedre vores operationelle effektivitet og dedikerede investeringer til at fjerne flaskehalse på fabrikkerne og udvide vores kundeportefølje, siger Jörg Brinkmann.

H+H International omsatte i hele 2023 for 2,67 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095