23948sdkhjf

Fugtskader bliver et stadig større problem

Ejendomsejere spilder hvert år millioner på forkerte løsninger på fugtproblemer. Med nye målemetoder kan Institut for Fugtteknik meget præcist diagnosticere, hvordan fugtskader opstår og hvordan de skal udbedres.

Fugt er blevet et stadig større problem for ejendomsejere af både nye og ældre ejendomme. I efteråret og i den forløbne del af vinteren og foråret har vi haft ”the perfect storm” med rekord-nedbør, stigende grundvand, ikke-vedligeholdt kloakker samt nedbrudte fugtspærrer i ældre ejendomme.

Det har resulteret i rekordmange fugtskader – ikke mindst i fredede ejendomme. Fugt er efterhånden blevet en langt større fare for ejendomme end brand. Fugt kan få mursten til at smuldre, erodere fundamentet, skabe dårligt indeklima og i sidste ende gøre en ejendom ubeboelig.

Men at finde ud af, hvor og hvordan fugtskader opstår og hvordan problemet skal løses er kompliceret. Mens den typiske metode ser på muren og konstruktionerne, så fokuserer Institut for Fugtteknik på vandet. Via en patentansøgt metode indsamler instituttet strukturerede data, der gør det muligt at præcisere fugttypen og dermed finde årsagen til fugten.

Instituttet arbejder med de fire dominerende fugttyper: kondens, infiltrationer, hygroskopisk fugt og grundfugt. Hver type kræver sin helt egen fugtbekæmpelsesmetode, men fugttyperne bliver ofte skåret over én kam. Resultatet er, at branchen hvert år spilder millioner på de forkerte løsninger, siger Søren Als.

Har selv kæmpet med fugt

Partnerne bag Institut for Fugtteknik er Dalia Mathiasen, Claus Holm og Søren Als. De har tilsammen mange års erfaring med fugtbekæmpelse via deres arbejde med kloakker, beton, konstruktioner samt arbejdet med store og komplicerede datamængder. Instituttet er 100% specialiseret i praktisk fugtbekæmpelse og arbejder konstant med fredede og bevaringsværdige ejendomme.

Både Claus Holm og Søren Als bor også privat i ældre bevaringsværdige ejendomme, hvor de har kæmpet med fugtproblemer. Det gav dem ideen til at udvikle en ny og databaseret fugtmålingsmetode, som de nu er i færd med at tage patent på. Og da de mødte Dalia Mathiasen, der besidder stor viden om konstruktioner og kloakker, er de nu i stand til præcist at udpege skadesårsager og de korrekte løsninger i alle typer konstruktioner.

Partnerne har samtidig etableret søstervirksomheden Scientia Totalentreprise til projektering og udførelse af de anbefalinger til løsninger, som Instituttet leverer til kunderne.

”Fugtbekæmpelse er kompliceret og kræver ofte flere løsninger i kombination og derfor har vores store kunder spurgt os om vi kan stå for en ”One point of contact” løsning. Derfor tilbyder vi nu også at stå for udførslen. Så er vi sikre på, at arbejdet bliver udført korrekt, hvad enten der er brug for et omfangsdræn, ventilation, reparation af en kloak, membraner, plader eller der kan anvendes nye effektdokumenterede og certificerede løsninger samt efterfølgende renovering med korrekte materialer som f.eks. hydraulisk kalkmørtel”, siger Søren Als.

Store ejendomskoncerner er kunder

Institut for Fugtteknik arbejder i dag med en lang række af de førende ejendomskoncerner, der ejer fredede og bevaringsværdige ejendomme, f.eks. Jeudan, PFA, Capital Investment og Vision Ejendomme.

For netop Jeudan har instituttet løst en fugtopgave på en ejendom i Bredgade i indre København, som er meget typisk for det, som instituttet leverer. 

Et kontorlejemål havde i mange år været plaget af fugt, men trods flere tiltag var det ikke muligt at komme problemet til livs. Instituttets fugtteam gennemgik ejendommen og fandt flere årsager til problemerne. Det alvorligste var et brud på en faldstamme installeret i 80´erne i naboejendommen. Den fik murværket til at optage fugt, der afdampede i kontorlejemålets stueplan. Derudover havde naboejendommens nedløbsrør afvanding af vand direkte på terræn, hvilket forværrede problemerne. Ejerne af naboejendommen blev derfor bedt om at løse problemerne.

INSTITUT FOR FUGTTEKNIK

Institut for Fugtteknik er 100% fokuseret på praktisk fugtbekæmpelse.

Instituttet arbejder ud fra en patentansøgt metode, der meget præcist identificerer skadesårsagen og derefter kan anbefale de korrekte løsninger til fugtbekæmpelse.

Læs mere på www.institutforfugtteknik.dk

Kilde: Institut for Fugtteknik

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078