23948sdkhjf

NCC når milepæl i stor renovering af Langeliniekajen

Den omfattende renovering af Langeliniekajen i København har nået en stor milepæl i renovering af den ikoniske kaj. NCC’s funderingsenhed, Hercules Fundering, er entreprenør

Siden efteråret 2022 har Københavns ikoniske Langeliniekaj været afspærret. Nu kan NCC, der står bag renoveringen, melde, at første etape af den omfattende renovering er overstået.

Dermed vil kajen være klar til sommer, hvor krydstogtskibe normalvis ynder at lægge til.

Det er entreprenørgiganten NCC’s funderingsenhed, Hercules Fundering, der har stået for renoveringsarbejdet, og her er man tilfredse med byggeprojektets forløb.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi nu kan aflevere den første del af projektet, så krydstogtturisterne kan nyde vores smukke hovedstad, siger Troels Bolvig Hansen, projektchef i Hercules Fundering, i en pressemeddelelse.

Omfattende renovering

Renoveringen startede på den nordlige spids af kajen ved det lille fyr, hvorfra man har arbejdet sig ned. 

Og det har været en større omgang, som det normalt turistpopulære område har gennemgået.

Entreprisen har omfattet alt lige fra fjernelse af den eksisterende betonbundsikring på cirka 650 meter af kajstrækningen, etablering af en ny spunsvæg med jordankre på til opsætning af pullerter på 64 nye støbte pullertfundamenter samt fremrykning af eksisterende fendere. 

Udover det skal der etableres nye redningsstiger og redningsliner, mens spildevandssystemet, som skal forbinde krydstogtskibenes spildevand til den offentlige kloak, skal færdiggøres.

I forlængelse af at kajen renoveres, vil der på sigt blive etableret landstrømsanlæg for krydstogtskibe, som er magen til det, man kender fra anlægget på Oceankaj i det ydre Nordhavn.

NCC oplyser, at man i renoveringsprocessen nærmer sig kajstykket, hvor Holger Wederkinchs statue 'Isbjørn med unger' står.

Arbejdet med anden etape er allerede i fuld gang, og Langeliniekajen ventes at stå færdig i starten af 2025.

Hercules Fundering

  • Hercules Fundering er en afdeling i NCC.
  • Entreprenørvirksomheden er specialiseret inden for havne- og vandbygning og har været involveret i flere projekter i København, blandt andet Kronløbet, Papirøen og Supersygehusene.
  • På projektet ved Langeliniekaj beskæftiger Hercules 20 medarbejdere.

 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125