Hop på vognen eller hægt din forretning af: Ny pris hædrer det grønne
Uret tikker. 2030 nærmer sig. Der skal skub på den grønne omstilling.
Licitationen sætter fokus på den grønne udvikling, når Den Grønne Pris uddeles den 21. november ved Building Awards 2024.
- Byggeriet står for cirka 30 pct. af Danmarks samlede CO2-udledning. Det giver derfor sig selv, at branchen skal bevæge sig i en grønnere retning, hvis vi skal nå 2030-målene, siger Andrea Jessen Vestergaard, som er redaktør for Licitationen.
2030-målene dækker blandt andet over Parisaftalen, hvori det specificeres, at EU's emissioner skal reduceres med 55 pct. i forhold til 1990-niveauet. SVM-regeringen i Danmark har dens eget reduktionsmål på 70 pct. i 2030.
Om Building Awards og Den Grønne Pris
Building Awards er bygge- og anlægsbranchens samlingspunkt. Her mødes branchens største og mest innovative aktører, når Licitationen den 21. november 2024 hylder de virksomheder, personer og projekter, der har revolutioneret dansk byggeri.
Den Grønne Pris går til en aktør i branchen, der med innovative løsninger bidrager til klimabeskyttelse og miljøvenlig praksis i byggeriet.
Den Grønne Pris er sponsoreret af GSV
Grøn omstilling - og indstilling
Ved Building Awards 2024 vil 11 priser blive uddelt til aktører og projekter, der har gjort sig bemærket i en række kategorier og på en lang række parametre. Den Grønne Pris har et fremsynet fokus, fortæller Andrea Jessen Vestergaard.
- Hvis byggevirksomheder fremover vil have en berettigelse, kræver det, at man indstiller og omstiller sig til den nye, grønne virkelighed. Det er derfor vigtigt at hylde dem, der her går forrest, siger hun.
Ja, man må indstille og omstille sig til den nye, grønne virkelighed. Og undervejs kan man indstille sig selv, en kollega, en løsning eller et projekt til Den Grønne Pris.
En brancheleder
Når juryen skal finde finalisterne blandt de nominerede til Den Grønne Pris, er den på udkig efter en aktør i byggebranchen, der effektivt forener kampen mod klimaforandringer med bæredygtig udvikling.
Prisen hædrer dem, der aktivt arbejder mod klimaforandringer gennem deres arbejde, inkluderer tiltag som genanvendelse og CO2-reduktion i byggeprocessen, og som sætter standarden for resten af branchen i retning af en mere bæredygtig fremtid.
To i én
Den Grønne Pris er en sammenlægning af to tidligere Building Awards-priser; Bæredygtighedsprisen og Klimaprisen. Om den nye pris, Den Grønne Pris, siger Andrea Jessen Vestergaard:
- Bæredygtighed og klima- og miljøhensyn fylder mere og mere hos virksomhederne, og det er svært at sige bæredygtighed uden også at sige klima og miljø. Derfor er det enormt relevant at uddele ’Den grønne pris’.
Hop på eller hægt af
Det vides endnu ikke, hvem der løber med allerførste udgave af Den Grønne Pris, men Andrea Jessen Vestergaard er helt tydelig i retorikken, når det kommer til vigtigheden af branchens grønne omstilling:
- Hvis man ikke hopper på den grønne vogn, hægter man sig selv og sin forretning af, lyder det.
Det er muligt at indstille kandidater helt frem til 5. juni.
Artiklen er en del af temaet Building Awards 2024.