23948sdkhjf

Building Awards 2024 får fire nye priser på podiet

Licitationens prisfest skruer op for fejringen af grønne løsninger til byggeriet - og hædrer design og lederskab i en branche med fart på

For syvende år i træk kårer Licitationen og en række partnere rollemodellerne i bygge- og anlægsbranchen.

Det sker, når Building Awards løber af stablen 21. november 2024 ved en stor gallaaften på The Plant på Amager, hvis rå industrielle - men gennemrenoverede - atmosfære fra den gamle fabrik på Kløvermarken vil danne perfekt ramme om prisuddelingerne.

Og der skal selvfølgelig være noget at fejre, når branchens ildsjæle og innovative processer, personer og designs bliver fejret.

Derfor er nu åbnet for indstillinger til årets branchefest, hvor der - med tv-vært Cecilie Beck som konferencier - vil blive uddelt en række priser inden for blandt andet projektudvikling, ledelse, arkitektur og bæredygtighed.

Og mens vi venter på, hvilke bygge-, klima- og renoveringsprojekter, der tikker gennem systemet og bliver udvalgt til finalefeltet forud for prisuddelingerne, bliver der arbejdet hårdt bag kulisserne hos Building Awards og Nordiske Medier/Licitationen, der står bag en del af priserne.

Building Awards består i år af 11 prisuddelinger, heraf fire nye, der hedder Den Grønne Pris (som er den gamle klimapris og bæredygtighedspris slået sammen, red.), Leverandørprisen, Arkitektprisen og Bygge- og anlægslederprisen. 

Det er en festdag for branchen, hvis dagsordener og strategier tydeligt afspejler sig i de projekter, der bliver nomineret, nemlig bæredygtighed, grøn omstilling og innovativ klimahåndtering.

Ekspertisechef og jurymedlem Stig Brinck hos rådgiveren Niras er en af jurymedlemmerne hos den nystiftede Den Grønne Pris, og han efterlyser et holistisk blik på tilgangen til den grønne omstilling.

- Som jury kigger vi meget på, hvilket projekt der omfavner flere elementer af bæredygtighed og den grønne omstilling. Projektet eller idéen skal have øje for både reduktion af CO2-udslippet og for den store biodiversitetskrise, vi oplever på kloden lige nu. Ligesom materialeforbrug skal have en central plads, siger han til Licitationen.

Kan du give et eksempel på det?

- Vi skal som sagt se tingene i en helhed. Hvis du har en masse solfangere, der i princippet er af det gode, skal du også have blik for, hvordan og af hvad de er fremstillet. Derfor skal der fokus på hele produktionsleddet, siger Stig Brinck.

Fremtidens stortalenter

Begreber som CO2-reducering, LAR-løsninger og opgør med byggeriets silotænkning vil igen i år få en del plads ved Building Awards, der får ekstra tyngde og vægt i kraft af det gode samarbejde med ikke mindst Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben.

Der vil også blive strakt lidt ekstra hals for at få det hele med, når Talentprisen, der går til en person under 35 år og hvis faglighed for alvor stikker ud, skal overrækkes fra scenen.

Sidste år gik Talentprisen til forsker og ph.d.-stipendiat Camilla Marlene Ernst Andersen, der forsker i bæredygtighed i træbyggeri ved Aalborg Universitet. Hun er et eksempel på en trend, der går igen hos Building Awards, nemlig de mennesker og projekter, der kan drive den grønne omstilling fremad.

At sætte sig selv på spil

Mette Seiding, adm. direktør hos arkitektvirksomheden JJW, siger til Licitationen, at hun ser frem til at kåre en vinder af Talentprisen, der både har valgt byggebranchen fuldt og helt til, og som tør sætte sig selv på spil:

- Det er vigtigt at kåre rollemodeller, der kan vise vejen for andre. Og her er det vigtigt at kunne give noget af sig selv, at lave lidt bulder og brag, siger hun.

Hun er helt med på, at nogle af kandidaterne allerede har vist nogle vilde resultater, trods deres unge alder, og at det endnu tydeligere viser det store potentiale som rollemodeller.

- Når vi kigger på kandidater, ser vi også meget på, hvem der har talent for at få hele værdikæden med; at kunne samle alle brikkerne. Og så kommer vi jo ikke uden om den grønne omstilling, som de unge adresserer. Der er ingen tvivl om, at den motorvej, byggebranchen kører på lige nu, skal til at have nogle sving, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, siger Mette Seiding.

Talentprisen hylder fremtiden i branchen og sender et klart signal om optimisme og håb til morgendagens stortalenter i byggebranchen, mener hun.

Du kan indstille dit projekt til dette års Building Awards på https://nmevents.dk/buildingawards/nominere/.

Building Awards 2024

Nu er der åbent for indstillinger til årets otte priser (sponsor i parentes):

Årets Bygning (Fasadgruppen)

Talentprisen (Grohe)

Digitaliseringsprisen (CHISA)

Bygge- og anlægslederprisen

Projektudviklingsprisen (JCN)

Den Grønne Pris (GSV)

Leverandørprisen (Kansas)

Arkitektprisen (Delux Danmark)

Derudover nomineres der til:

Byggeriets Faglærerpris - præsenteres af Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet

Bygherreprisen - præsenteres af Boligfonden Kuben og Bygherreforeningen

Procesprisen - præsenteres af Boligfonden Kuben og Lean Construction DK

Du kan indstille dit projekt til dette års Building Awards på https://nmevents.dk/buildingawards/nominere/

Building Awards/Licitationen 2024

Artiklen er en del af temaet Building Awards 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.12