23948sdkhjf

Ny mand ved rorpinden i Rambøll Gruppen

Rambøll Fonden har udpeget Claus Valentin Hemmingsen som ny bestyrelsesformand for Rambøll Gruppen

En af dansk erhvervslivs sværvægtere og en erfaren bestyrelsesformand sætter sig for bordenden hos Rambøll Gruppen. 

Claus Valentin Hemmingsen, tidligere viceadm. direktør for A.P. Møller - Mærsk og topchef for energidivisionen, er ny bestyrelsesformand for den rådgivende ingeniør-, arkitekt- og konsulentvirksomhed, hvor han har været næstformand gennem det sidste år.

- Som global rådgivningsvirksomhed inden for bæredygtighed og grøn omstilling står Rambøll over for en stor og vigtig opgave med at bidrage til at skabe en mere bæredygtig verden, siger Claus Valentin Hemmingsen i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen for Rambøll Gruppen:

  • Claus Valentin Hemmingsen (formand)
  • Helle Østergaard Kristiansen (næstformand)
  • Alun Griffiths
  • Lieve Declercq
  • Anne Broeng
  • Thomas Gregers Honore
  • Michael Uhrlund Staunstrup (medarbejdervalgt)
  • Helene Bekker (medarbejdervalgt)
  • Joan Hee Roldsgaard (medarbejdervalgt)

Kilde: Rambøll

- Jeg ser meget frem til arbejdet med at understøtte Rambøll i at eksekvere på strategien og dette vigtige arbejde i et tæt og åbent samarbejde med ledelsen, Rambøll Fonden og den øvrige bestyrelse, fortsætter han.

Formand for Rambøll Fonden, Robert Arpe, giver følgende beskrivelse af nye bestyrelsesformand:

- Claus har et internationalt udsyn, dybdegående forretningsforståelse og er en stærk leder for den videre strategiske udvikling af Rambøll Gruppen som en global rollemodel og partner for bæredygtig forandring.

Om Claus Valentin Hemmingsen

Claus Valentin Hemmingsen har arbejdet for A.P. Møller - Mærsk i næsten fire årtier frem til 2019, og har haft flere topstillinger. Han var blandt andet CEO for Maersk Drilling fra 2005 til 2016. I 2007 blev han en del af direktionen, fra 2016 med titel af viceadministrerende direktør for A.P. Møller - Maersk samt chef for energidivisionen. 

Claus Valentin Hemmingsen afsluttede sin succesfulde karriere i A.P. Møller - Mærsk i 2019 og har siden været professionelt bestyrelsesmedlem. 

Ud over Rambøll Gruppen er han bestyrelsesformand for DFDS, HusCompagniet og det geotermiske selskab Innargi og bestyrelsesmedlem i en række andre virksomheder blandt andet A.P. Møller Holding, Noble Corporation og Global Maritime Forum.

Kilde: Rambøll

Når formandsposten skifter hos Rambøll Gruppen, bliver det til et farvel til Jeff Gravenhorst, der fratræder efter ni år på posten.

- Jeg vil samtidig sige mange tak til Jeff Gravenhorst for hans 13 år som medlem af Rambølls bestyrelse, de sidste ni som formand. Gennem Jeffs tid som formand er Rambøll fordoblet i størrelse og er for alvor blevet en global virksomhed, der i dag henter 75 pct. af sin omsætning uden for Danmark, lyder Robert Arpes afskedssalut blandt andet.

Helle Østergaard Kristiansen, adm. direktør for energihandelshuset Danske Commodities, træder samtidig ind som næstformand i Rambølls bestyrelse.

Om Helle Østergaard Kristiansen

Helle Østergaard Kristiansen, adm. direktør i Danske Commodities, har været med til at forme energihandelsselskabet og vækste organisationen fra 30 til mere end 500 medarbejdere i dag. 

Hun har tidligere været CRO og CFO, før hun blev adm. direktør i 2019. 

Hun er tre gange blevet kåret som en af de 50 mest indflydelsesrige forretningskvinder i verden af Fortune Magazine. Hun er derudover medlem af bestyrelsen for DSV, softwareudvikleren Systematic og ARoS kunstmuseum.

Kilde: Rambøll

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127