23948sdkhjf

Rådmand i kovending: Vil droppe markant omdannelse af torv

Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Nicolaj Bang, vil indstille til byrådet, at man dropper planerne om en omdannelse af Vesterbro Torv

Voldsom trængsel på vejene som følge af lukningen af Vesterbro Torv i Aarhus får nu rådmand Nicolaj Bang til at trække stikket på et projekt, der skulle fredeliggøre torvet og området omkring med mindre gennemkørende trafik. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. 

Omdannelsen blev ellers besluttet af et flertal af byrådet i 2018 med Mobilitetsplan for Aarhus Midtby. Men nu vil Nicolaj Bang altså indstille til byrådet, at det dropper planerne. 

- Aarhusianerne skal kunne komme ud og hjem – også i bil. Og jeg vil ikke være med til at byde dem den situation, vi ser nu, hvor presset på ringgaden og kyststrækningen er steget så massivt, siger han. 

Har efterspurgt tidsplan

Teknik og Miljøforvaltningen er ifølge pressemeddelelsen blevet bedt om at genåbne Vester Allé og Hjortensgade i begge retninger og at fjerne busslusen i Nørre Allé. Det forventer Nicolaj Bang kommer til at ske i april eller maj. 

- Og så har jeg bedt om en tidsplan for, hvornår aarhusianerne kan forvente, at hele torvet er åbent igen, siger rådmanden. 

Det er imidlertid ikke sådan lige til at åbne det hele. I øjeblikket er maskiner nemlig i fuld gang med at nedbryde den gamle parkeringskælder under torvet. Det betyder, at en del af området er byggeplads, og at det derfor ikke er muligt at genåbne nordsiden af torvet.

"Trafiksimuleringer har tidligere vist, at der ville ske et sammenbrud, hvis det fortsat var muligt at køre på tværs af torvet via sydsiden, og derfor er det nødvendigt at vente med at åbne samtlige strækninger", lyder det videre. 

Imens Teknik og Miljø nu skal undersøge, hvornår Vesterbro Torv kan åbne igen, sætter Nicolaj Bang gang i, at der bliver længere tid med grønt lys på ringgaden, og at der etableres mere vejkapacitet på Bernhardt Jensens Boulevard forbi byggepladsen ved Hængslet. 

- Det sidste skal afhjælpe det pres, som bilister til og fra Aarhus Ø har oplevet den seneste tid, siger Nicolaj Bang.

Byrådet mangler fortsat at godkende den endelige økonomi og de færdige arkitekttegninger for torvet. Det forventes at ske i slutningen af april, og her vil det således være rådmandens indstilling, at byrådet skal slå bremserne i.

- Jeg vil indstille til byrådet, at vi bruger lejligheden til at forskønne Vesterbro Torv, og at vi beholder vejene, som de var, siger Nicolaj Bang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095