23948sdkhjf

Dansk Boligbygs konkurs rammer Svendborg

Boligselskabet FAB og Svendborg Kommune vil genudbyde plejecenter med den allerede godkendte økonomi på små 100 millioner kroner

Konkursen i Dansk Boligbyg kaster en langvarig skygge i Svendborgs nye bydel Tankefuld.

Entreprenørfirmaet vandt inden den meget omtalte konkurs i februar i år totalentreprisen på et projekt med demensvenlige plejeboliger, Sofielund Plejecenter. Som så mange andre steder har det betydet usikkerhed om byggeriet fremtid.

Boligselskabet FAB og Svendborg Kommune står sammen bag udbuddet. FAB står for de 48 plejeboliger, mens kommunen står for servicearealer og aktivitetscenter.

Fra politisk side lyder det nu, at bygherre-duoen har besluttet at annullere det igangværende udbud og genudbyde projektet på baggrund af et mere detaljeret dispositionsforslag. Desuden ventes projektet at blive forsinket et år på grund af Dansk Boligbygs konkurs.

Det fremgår af referatet fra seneste møde i Teknik- og Miljøudvalget i Svendborg Kommune.

Totalentreprisen lå til at koste i omegnen af 90 mio. kr. efter udbuddet. I sin helhed var projektet sat til cirka 126 mio. kr., viser tal fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og entrepriser.

Koster et år

Genudbuddet betyder blandt andet, at det forventede afleveringstidspunktet bliver rykket md cirka 12 måneder fra april 2026 til april 2027.

Omvendt skal er det med økonomien, Genudbuddet sker inden for den økonomiske ramme i det allerede godkendte skema A, påpeges det fra politikerne. Dog med den tilføjelse, at hvis kontraktindgåelse af genudbuddet først falder på plads efter 1. januar 2025, ventes anlægsrammen af blive reguleret i henhold til maksimumsbeløbet for 2025.

I mødereferatet bemærkes det også, at to af tre indbudte totalentreprenører til udbuddet af Sofielund Plejecenter nu er gået konkurs.

Artiklen er en del af temaet Dansk Boligbyg konkurs .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094