23948sdkhjf

Hejsefirmaet, der løfter en grønnere fremtid

For Unihejs er bæredygtighed ikke bare et trendy buzzword, det er en del af virksomhedens DNA. Unihejs overvåger nøje deres klimabelastning, og kompenserer for de udledninger de ikke kan undgå, ved at plante træer der udligner CO2-regnskabet.

Unihejs er et godt eksempel på, at bæredygtighed og overskud ikke er uforenelige men tværtimod afgørende for langvarig succes og en sund planet for fremtidige generationer.
Unihejs er dedikeret til at reducere sit CO2-aftryk, og kompenserer for deres udledninger gennem træplantning via EcoTree.

”Vi holder nøje regnskab med, hvor meget CO2 vi udleder. Vi bryder hele værdikæden ned, og kompenserer så for den CO2-belastning vi har ved at plante træer gennem EcoTree. Vi har plantet træer både i ind- og udland, og vi har doneret træer til vores kunder i stedet for de traditionelle julegaver – hvilket blev taget virkelig positivt imod,” forklarer Thomas Lundholm, direktør og stifter af Unihejs.

Unihejs har valgt at plante Douglas gran, som er den type træ, der absorberer mest CO2 og samtidig har en lang livscyklus. Udover at plante træer holder Unihejs nøje øje med, hvor meget af deres materiel, der kan genbruges og sørger for en så CO2-neutral transport som muligt, bl.a. ved brug af tog og HVO-diesel. Ingen detalje i værdikæden bliver overset i bestræbelserne på at identificere og reducere udledninger.

Tryghed på byggepladsen

Når branchen benytter Unihejs’ services og materiel, skal de ikke bekymre sig om CO2- aftrykket. Unihejs fører protokol med hvor meget grøn strøm deres hejsesystemer får fra byggepladsen, alle servicebiler er elektriske og maskinerne smøres med biologisk nedbrydeligt smøremiddel.

Kunderne skal heller ikke bekymre sig om flowet på byggepladsen, når de anvender materiel fra Unihejs. Ved uplanlagte driftstop kommer håndværkerne ikke til at vente længe på en montør.

”Vores materiel er online-styret. Det vil sige, at hvis et hejs går i stykker under en byggeproces, så kan vi logge på online, og i 85 procent af tilfældene kan vi løse problemerne uden at køre ud på byggepladsen. Det sparer CO2 på transport og giver fleksibilitet og tryghed for vores kunder, som undgår den dårlige stemning, der kan sprede sig på byggepladsen, når hele byggeprocessen bliver forsinket,” siger Thomas Lundholm.

Branchen ønsker ansvarsbevidste samarbejdspartnere

Unihejs er en attraktiv samarbejdspartner, og én af dem der samarbejder med Unihejs er ARPE & KJELDSHOLM, som lige nu samarbejder med Unihejs under ombygningen af Hotel Skt. Petri i København.

”Vi ønsker at tage vores ansvar for den  nødvendige  bæredygtige  omstilling af byggebranchen. Derfor er det vigtigt for os, at vores samarbejdspartnere  også tager
ansvar for at reducere miljøbelastningen  bl.a. ved at minimere CO2-udledningen fra vores byggepladser,” siger Jacqueline Briand de Crèvecoeur, bæredygtighedsansvarlig hos ARPE & KJELDSHOLM.

Unihejs fortsætter sine bæredygtige tiltag og håber at kunne inspirere andre SMV’er til at gå ambitiøst ind i den grønne omstilling. 

Unihejs

Unihejs arbejder aktivt med FNs Verdensmål nr 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 14 og 16.

Læs mere om Unihejs og EcoTree på Unihejs.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094