23948sdkhjf

Efter markante vækstår: Ny formand i Stark Group

Efter tre års ejerskab under britisk kapitalfond etablerer Stark Group en ekstern bestyrelse. Den opgave bliver nu lagt i hænderne på tidligere DSV-topchef

Det er nu tre år siden, at den britiske kapitalfond CVC Capital Partners overtog byggemarkedskoncernen Stark Group. Siden er det blevet til adskillige markante opkøb. Nu indleder parterne arbejdet med at etablere en ekstern bestyrelse, og en central skikkelse i de bestræbelser bliver tidligere CEO for transport- og logistikkæmpen DSV Jens Bjørn Andersen.

- Det aftvinger respekt, når en virksomhed på fem år kan øge sin årlige omsætning fra 17 mia. kr. til mere end 60 mia. kr. igennem organisk vækst og opkøb af virksomheder. Virksomhedens filosofi om lokalt ejerskab og fokus på performance management er en verden, jeg selv har dyrket og tror på, siger Jens Bjørn Andersens.

CVC Capital Partners købte Stark Group af kapitalfonden Lone Star, som i 2018 betalte cirka 7,7 mia. kr. for virksomhed. Hvor meget, salgsprisen lå på i 2021, er ikke oplyst, men ifølge Børsens oplysninger var den ”en del større end Lone Stars købspris”.

Under det nye ejerskab er det blevet til adskillige opkøb og milliardstor vækst. Blandt de største er britiske Saint-Gobain Building Distribution Ltd. til en værdi af 6,4 mia. kr. 

Markant vækst er ikke fremmed for Jens Bjørn Andersens. Under hans ledelse tæt på femdoblede DSV sin omsætning til mere end 150 mia. kr. i 2023, ikke mindst drevet af opkøbene af de store virksomheder UTI, Panalpina og GIL. Han fratrådte posten som CEO i januar i år.

Erstatter ejernes mand

I dag er Søren Vestergaard-Poulsen bestyrelsesformand, hvor han som managing partner for CVC Capital Partner repræsenterer ejerne. Han fortsætter i rollen som næstformand i bestyrelsen.

- Jeg er imponeret af, hvad DSV har opnået under Jens Bjørn Andersens lederskab. Dens klare fokus på opkøb og integration af virksomheder er en stor inspiration for udviklingen af Stark Group. Med sig har han derudover en viden inden for logistik og kapitalmarkederne, som kan blive nyttig nu og nogle år ude i fremtiden, siger Søren Vestergaard-Poulsen.

Formelt bliver Jens Bjørn Andersen valgt som formand for Stark Group på virksomhedens generalforsamling den 23. april 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11