23948sdkhjf

Stark Group solgt i stor milliardhandel

Byggemarkedskoncernen Stark Group er solgt til den britiske kapitalfond CVC Capital.

Det oplyser Stark i en pressemeddelelse.

–  Vi er begejstrede for at få CVC som nye ejere, så vi sammen kan fortsætte den vækstrejse, vi er på. Vi ser fortsat mange gode muligheder for vækst og udvikling, både organisk og via opkøb i Nordeuropa, udtaler Søren P. Olesen, adm. direktør i Stark Group.

Det er den amerikanske kapitalfond Lone Star, der har ejet byggemarkedskæden siden 2018, der nu har solgt koncernen videre, efter Stark Group de seneste år er vokset markant og har nået en størrelse som en af Danmarks 25 største virksomheder målt på omsætning.

Lone Star betalte for tre år siden omkring 7,7 mia. kr. for den danske virksomhed, mens salgsprisen i denne omgang holdes hemmelig. Ifølge Børsens oplysninger er der tale om en handelspris i milliardklassen, der er ”en del større end Lone Stars købspris”.

En genforening

Salget betyder en genforening mellem Stark Group og CVC, der også ejede den danske koncern i perioden fra 2003 til 2006, da Silvan stadig var en del af forretningen, der dengang hed DT Group.

–  Vi har et indgående kendskab til CVC fra vores tidligere relation og ser frem til at drage nytte af deres branchekendskab, strategiske styrke og ønske om at bakke op om vores vækstrejse. Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre ejer at samarbejde med, lyder det fra Søren P. Olesen.

Også hos CVC Capital, der har hovedsæde i London, glæder man sig over genforeningen.

–  Vi har fulgt Stark Group tæt gennem mange år og er imponerede over kvaliteten både af selskabet og hele teamet. Vi glæder os til at kunne bidrage til virksomhedens vækst og udvikling i tæt samarbejde med Søren P. Olesen og resten af hans team, udtaler Christoffer Sjøqvist, Senior Managing Director hos CVC

Omsætningen næsten fordoblet

Nyheden om handlen lander i kølvandet på offentliggørelsen af et årsregnskab med markant vækst fra Stark Group.

2019-opkøbet af tyske Saint Gobain Building Distribution betød tæt på en fordobling af koncernens omsætning, der i seneste regnskabsår voksede fra 17,2 til 30,5 mia. kr., mens det justerede driftsresultat (EBITDA) blev øget med 56 pct. til 1,4 mia. kr.

Det er imidlertid ikke kun i det tyske, Stark de seneste år har intensiveret opkøbsjagten. Også herhjemme har virksomheden været en del af den konsolidering, der er sket på byggevarefeltet; I januar med overtagelsen af aktiverne i den østjyske trælastkæde Sjakk, mens et opkøb af Jens Schultz A/S, der driver fire fynske byggecentre, lige nu afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Og opkøbsiveren kommer det nye ejerskab ingenlunde til at ændre på, fastslår Stark-direktøren overfor Børsen.

– Det er jo det, der er det gode. Det kommer ikke til at ændre noget. Vi skal fortsætte med den rejse, vi er på, og fordelen er, at ejerne har forstand på, hvordan man køber op og konsoliderer. Så det bliver en fortsættelse af det, vi har gjort de seneste tre år, slår Søren P. Olesen fast.

Transaktionen er betinget af sædvanlige myndighedsgodkendelser og forventes at være endelig i løbet af 2. kvartal af 2021

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125