23948sdkhjf

Køber op: Norsk koncern udvider igen i Danmark

Med to opkøber på Sjælland rykker kapitalfondsejede Håndverksgruppen nærmere målet om at blive markedsleder

Norske Håndverksgruppen viser tænder med to danske opkøb, der skal bringe koncernen nærmere målet om at blive landsdækkende.

Malermester Svend Aage Sørensen fra Hillerød og malerfirmaet Staubo i København er blevet indlemmet i gruppen. Dermed har koncernen 15 malerfirmaer i den danske portefølje og en betragtelig tilstedeværelse i tre af landets største byer: København, Aalborg og Aarhus.

Det er snart halvandet år siden, at Håndverksgruppen gik ind i Danmark. Håndverksgruppen er ejet af medarbejdere og kapitalfonden FSN Capital.

Koncernens erklærede mål er at blive markedsleder inden for overflader i Norge, Danmark og Sverige, og man er i gang med at etablere sig i Tyskland. I alt har koncernen en omsætning på mere end 6,7 mia. norske k, hvilket svarer til 4,3 mia. kr. i dagens kurs.

Håndverksgruppens fire første opkøb i Danmark

Håndverksgruppen gjorde sin entré i Danmark i december 2022 med fire opkøb:

DSJ Malergruppe består af syv virksomheder og udfører arbejde for virksomheder, kommuner og staten. Virksomheden ligger i København, har 90 ansatte og en omsætning på 85 mio. kr.

C. Møllmann & co blev grundlagt i 1879 og er særligt kendt for sin ekspertise i at restaurere og renovere bygninger. Virksomheden, der også har tre egne datterselskaber, ligger i København og har i dag cirka 180 ansatte. Omsætningen er på 175 mio. kr.

Malerfirmaet Jeppesen er en familievirksomhed beliggende i Hirtshals og Ålborg. Virksomheden, der blev grundlagt i 1960, har 60 ansatte og en omsætning på cirka 40 mio. kr. Firmaet udfører alle maleropgaver for både offentlige og private kunder.

Malerfirmaet Ernst Hansen ligger i Aarhus, har 89 ansatte og en omsætning på cirka 55 mio. kr. Virksomheden er hovedsageligt aktiv i Østjylland og leverer malerydelser til private, virksomheder og boligforeninger.

Kilde: Håndverksgruppen

En del af noget større

- Deres dygtighed og ekspertise, især inden for renovering af ældre ejendomme, styrker vores allerede omfattende servicetilbud og understøtter vores vækstambitioner i Danmark, siger Frederik Stage Olsen, adm. direktør for Håndverksgruppen i Danmark, i en pressemeddelelse om det seneste køb: Staubo.

Hvad, købsprisen for Staubo ligger på, er fortrolig. Dog oplyses det, at alle ejere geninvesterer en del af virksomhedens værdi som aktionærer i Håndverksgruppen.

Malerfirmaet Staubo med i dag cirka 30 ansatte blev etableret i 2013 og drives i dag af de tre ejere Christian Staubo Hansen, Marianne Hansen og Frederik Romme Larsen, som alle er uddannede malere. Christian og Marianne besluttede at fusionere deres to virksomheder i 2018. I 2021 trådte Frederik ind i firmaet som malermester og medejer.

- Det er især spændende at se, hvordan vores kolleger i Norge og Sverige arbejder. Det inspirerer os til at tænke på nye og anderledes måder herhjemme, siger Marianne Hansen om bevæggrundene bag salget.

Malerfirmaet Staubo har base i København og havde sidste år en omsætning på 29 mio. kr. Virksomheden udfører alle former for malerarbejde for boligforeninger, entreprenører, erhvervskunder, forsikringsselskaber og større ombygningsprojekter for private kunder.

Prisen for Malermester Svend Aage Sørensen oplyser partnere heller ikke.

Firmaet opererer hovedsageligt i Nordsjælland og Københavnsområdet, hvor de udfører malerarbejde for private, virksomheder, boligforeninger og entreprenører. Virksomheden har 25 ansatte og en omsætning på ca. 30 mio. kr. i 2023.

Virksomheden blev etableret af malermester Svend Aage Sørensen i 1967, og i 2007 overtog sønnen Torben Sørensen ejerskabet af virksomheden. I 2020 blev Bo Løngaa også medejer og partner i virksomheden.

- Efterhånden som jeg bliver ældre, bliver virksomhedens fremtid stadig vigtigere for mig. At være en del af en koncern med store ambitioner gør os også bedre i stand til at håndtere fremtidige udfordringer, især inden for miljø og administration, siger Torben Sørensen.

Om Håndverksgruppen

  • Håndverksgruppen blev etableret i juli 2020 i Norge, hvor 30 lokale håndværksvirksomheder gik sammen om at danne en gruppe. Siden da har Håndverksgruppen etableret sig i Sverige (april 2021), Danmark (november 2022) og Tyskland (september 2023). I dag har Håndverksgruppen 136 håndværksvirksomheder i de fire lande.
  • Håndverksgruppen er ejet af medarbejdere og FSN Capital.
  • Gruppens virksomheder tilbyder alle former for overfladebehandling inden for maling, fliser, murværk og gulvbelægning.
  • Håndverksgruppen har en samlet omsætning på mere end 6,8 mia. norske kr. (marts 2024) og beskæftiger omkring 4.400 medarbejdere.

Kilde: Håndverksgruppen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095