23948sdkhjf

Sygehusforsinkelse: Nu skylder totalentreprenøren 58 mio. kroner

Totalentreprenøren har endnu ikke betalt nogen af de penge, som Region Syddanmark dagligt kræver for forsinkelser på Nyt OUH

960.000 kr. 

Så store er bøderne, som Region Syddanmark dagligt sender til den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera for ikke at have opfyldt en række milepæle på byggeriet det nye supersygehus ved Odense, Nyt OUH.

Siden 18. december sidste år, hvor regionen tog den økonomiske sanktion i brug, er det blevet til cirka 58 mio. kr. Totalentreprenøren har dog intet betalt.

Det oplyser Region Syddanmark til TV 2 Fyn.

- Hovedentreprenøren OHPT har allerede sidste år sagt, at de også har krav mod Region Syddanmark, og hvis disse krav er berettigede, skal de naturligvis modregnes de krav, regionen har mod dem. I øjeblikket foregår et større analysearbejde, der skal klarlægge, hvilke krav der er berettigede, og hvilke der ikke er. Der løber stadig dagbod på for hver arbejdsdag, der går, men afregningen afventer, at man har behandlet modkravene, skriver regionen blandt andet til mediet.

I forbindelse med, at dagbøderne blev en realitet, gav entreprenørfirmaet udtryk for, at man fandt boden uberettiget.

Region Syddanmark lod bødehammeren falde, fordi totalentreprenøren, ifølge regionen, ikke har nået to aftalte delmål om installationer og validering. Indtil det sker, vil kravet fortsætte med at vokse med 960.000 kr. om dagen.

Ekstra 18 måneder

Hvornår byggeriet af supersygehuset i Odense præcis bliver afsluttet, er fortsat uafklaret. 

I februar måtte man sande, at det ikke længere er muligt at indhente det tabte på byggeriet Nyt OUH inden for den tidsramme, som blev aftalt mellem Region Syddanmark og totalentreprenøren i december 2022.

Ifølge seneste tidsplan skulle patienterne være rykket ind på hospitalet i slutningen af 2025 eller begyndelsen af 2026. Nu er det rykket med 18 måneder, så Nyt OUH først ventes indflytningsklar i 2027.

Region Syddanmark har dog ikke en færdig tidsplan – den håbes klar om to måneder.

Artiklen er en del af temaet De syge supersygehuse .

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125