23948sdkhjf

Entreprenør kalder store dagbøder ”uberettigede”

Flere forhold har medført væsentlige overskridelser på supersygehuset ved Odense, lyder det fra den italienske totalentreprenør

Den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera reagerer nu på udsigten til dagbøder på 960.000 kr. for missede milepæle på byggeriet det nye supersygehus ved Odense, Nyt OUH.

- Totalentreprenøren er af den opfattelse, at flere forhold har medført væsentlige overskridelser af de fastsatte mellemterminer og ekstra omkostninger til færdiggørelse af projektet. Eksempelvis bygherrens anmodning om ændringer og bygherrens manglende teknisk feedback/input inden for aftalte tidsfrister. Af disse grunde betragter OHPT de varslede dagbøder for uberettigede, skriver selskabet i en mail til TV 2 Fyn.

Region Syddanmark lader bødehammeren falde, fordi totalentreprenøren, ifølge regionen, ikke har nået to aftalte delmål om installationer og validering.

Det er et år siden, totalentreprenøren fik et år mere til at bygge sygehuset i. Aftalen er, at regionen skal have hospitalet i slutningen af 2024, men der ikke kommet den forventede fart på byggeriet.

Det nye OUH skal ifølge aftalen stadig være færdigbygget i slutningen af 2024. Region Syddanmark forventer at kunne tage hospitalet i brug i slutningen af 2025 eller starten af 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157