23948sdkhjf

Installatør-kæmpe retter blikket mod udlandet

Udenlandsk eventyr og en børsnotering er blandt ambitionerne hos danske InstallatørGruppen

Lige nu er InstallatørGruppen alene en dansk forretning. Men sådan skal det ikke blive ved med at være. 

- Når vi vurderer, at det giver mening også at kigge på udlandet, så vil vi gøre det, fortæller adm. direktør Niels Meidahl i et interview med Licitationen frem mod årsdagen for gruppens etablering. 

Forventningen er, at InstallatørGruppen i løbet af 2025 vil være en international forretning, fortæller han. 

Gruppen blev myndighedsgodkendt herhjemme i marts 2023. Dengang var der tale om 11 installationsvirksomheder, som var gået sammen med FSN Capital. I dag består InstallatørGruppen af 21 selskaber og tilknyttede dattervirksomheder. 

- Planen er, at vi starter op på samme måde, som vi gør her. Der er også en grænse for, hvor store man bør være i et marked uden, at du begynder at konkurrere med dig selv, siger Niels Meidahl, mens driftsdirektør i InstallatørGruppen, Peter Frandsen, tilføjer:

- På et tidspunkt løber du ind i, at der er en virksomhed, som er rigtig lækker, men at den ligger ved siden af et firma, du allerede har købt. Og vi køber ikke en virksomhed for at udkonkurrere en anden. Det er ikke vores model.

Når det kommer til udlandet, så er planen at gå ind i et marked "syd for Danmark", som Niels Meidahl formulerer det. 

- Det er primært lande som Tyskland, Schweiz og lignende lande, fortsætter han.

- Vi vil lave et lokalt hovedkontor i det nye marked, men ellers samme set-up som i Danmark og med et lokalt hovedkontor med lokal ledelse, oplyser han og gør det klart, at der vil blive etableret et nyt lokalt selskab. 

Går efter børsnotering

Blandt ambitionerne for gruppen er desuden en børsnotering. 

- Så vi skal jo op og have den kritiske masse, der skal til. Så det er ikke sådan, vi har ændret i den strategi. Det er stadig det, vi løber efter, siger Peter Frandsen 

Niels Meidahl uddyber, at når man er eget af en kapitalfond, så er det en god idé allerede fra starten at tænke i, at man på et tidspunkt skal have en ny ejer. 

- For os vil vi gerne have den stabilitet, der ligger i at skifte en kapitalfondsejer ud med en børsnotering over tid. Men det er ikke noget, der sker i dag eller i morgen. Det er heller ikke sikkert, det er den vej, det går. Det eneste, der er sikkert er, at hvis man er ejet af en kapitalfond, så er man ikke ejet af den kapitalfond for evigt. Hvis man er det, så er det fordi, det er gået dig rigtig skidt. Og det gør det bestemt ikke, siger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125