23948sdkhjf

Nyudviklet pladefals er en effektiv løsning i renovering af stor boligejendom

I renoveringen af Boligforeningen Vesterport i Frederikshavn lægger MT Højgaard isolering uden på den gamle mur og bygger en ny udenpå. BS Falsen har i samarbejde med det store entreprenørfirma udviklet en pladefals til vinduesåbninger, der gør arbejdet nemmere og mere effektivt på byggepladsen.

MT Højgaard er i fuld gang med renoveringen af 538 lejligheder i boligforeningen Vesterport i Frederikshavn. En del af projektet går på en forbedret isolering og nye facader. Her har MT Højgaard valgt at skrue Kingspan isolering på den eksisterende facademur og bygge en ny mur udenpå.

”Vi startede med en mere traditionel løsning, hvor murerne går i gang først med opmuringen af den nye facade. Så opstillede man et andet stillads, hvorfra tømrerne
kunne sætte vinduer i. Det var en ret tidskrævende proces. Vi undersøgte også andre muligheder, men de produkter, der var på markedet, havde ikke tilstrækkelig brandhæmmende værdi, når vi anvender Kingspan isolering,” siger Ole Højbjerg Pedersen, formand i MT Højgaard.

Udvikling af BS Falsen-produkt

Derfor kontaktede MT Højgaard BS Falsen for at høre, om de havde nogle produkter, der kunne opfylde kravene.

”De manglede noget til at sætte vinduerne fast i, som samtidig af hensyn til brandsikkerhed kunne lukke hullet helt tæt omkring vinduet pga. den brandfarlige isolering. Vi havde ikke en løsning, der umiddelbart kunne bruges, men vi havde et produkt, som vi vurderede kunne videreudvikles til formålet,” fortæller Bent Sørensen, direktør i BS Falsen.

MT Højgaards ingeniører fik alle de tekniske data på produktet og beregnede, at det kunne godkendes til brandkravene. Derefter gik et udviklingssamarbejde i gang mellem MT Højgaard og BS Falsen, og det er i dag i fuld brug i projektet.

”Produktet er et stykke vinkelplade i vores specielle falseplade af kalciumsilikat, der monteres på murstensvæggen rundt om det gamle vindueshul. Pladen har de udtræksværdier, der skal til for at holde vindlasterne, så vinduet ikke trykkes ind eller suges ud. Pladen optager vindlasterne direkte, så der skal ikke andre beslag til at montere vinduet - man skruer bare direkte ind i pladen,” siger Bent Sørensen.

Fordele ved pladeløsningen

Der er flere fordele ved det nyudviklede produkt. Bygningen kan nu holdes lukket i hele processen, idet man blot kan montere de nye vinduer i pladen, mens de gamle vinduer stadig sidder i.

”Vi sparer også en del stilladsleje, fordi vi kan montere fra en maskine med sugekop. Det skaber også et rigtig godt arbejdsmiljø for vores håndværkere,der ikke skal løfte noget, fordi det hele foregår maskinelt. Og så sparer vi også tid i hele processen ved at bruge denne metode, fordi det simpelthen er mere effektivt og hurtigere. Det er bestemt en løsning, som vi også vil bruge i lignende projekter,” siger Ole Højbjerg Pedersen.

BS FALSEN

BS Falsen er beliggende ved Odder i Jylland og har eksisteret siden 1999. Virksomheden monterer og leverer dør- og vindueslysninger og pladefalse i hele Danmark. BS Falsen 2009 kan monteres i alle vindues- og dørlysninger og sikrer hermed ensartet finish og den energirigtige løsning. Samtidig lukkes råhuset tidligt, hvilket medfører, at det indvendige arbejde kan påbegyndes hurtigere.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109