23948sdkhjf

Familieejet elementfabrik mere end tredobler overskuddet

Direktørskifte og ny strategi synes at have virket for Fårup Betonindustri, der efter en række magre år er tilbage på sporet

- Vi vil vækste.

Så klar var meldingen, da Niels Søndergaard-Pedersen i januar 2023 tiltrådte som adm. direktør i familievirksomheden Fårup Betonindustri.

Som den første uden for ejer- og stifterfamilien Knudsen skulle den erfarne beton mand, der har mere end 30 års erfaring fra betonindustrien, vende skuden og stå i spidsen for driften af betonelementvirksomheden nord for Randers.

Ved aflæggelsen af regnskabet for 22/23, der er det første med Niels Søndergaard-Pedersens signatur, er missionen allerede delvist lykkedes, og efter en række år med tilbagegang er virksomheden nu tilbage på niveauet fra før pandemi, krig og stigende materialepriser.

Bruttofortjenesten er opgjort til 60 mio. kr. i 2022/23. Det er en fremgang på 8,2 mio. kr. sammenlignet med året før, og på niveau med regnskabsåret 2018/19, hvor bruttoresultat lå på 61,7 mio. kr.

Resultatet før skat er endnu ikke på niveau med perioden før krisen, hvor det i 2018/19 lå på 13,9 mio. kr., men man nærmer sig med et gevaldigt løft i det seneste regnskabsår, hvor resultatet før skat lød på 10,1 mio. kr. mod 2,8 mio kr. året før. 

Resultatet bliver i ledelsesberetningen da også kaldt "tilfredsstillende".

- Resultatet for indeværende regnskabsår anses som tilfredsstillende, lyder det fra virksomhedens ledelse.

FÅRUP BETONINDUSTRI A/S
Regnskabsår 2022/23 2021/22
Alle tal er i mio. kr.
Bruttofortjeneste 60,0 51,2
Resultat af primær drift 9,5 4,1
Resultat før skat 10,1 2,8
Årets resultat 7,9 2,2
Balancestatus 71,2 55,3
Egenkapital 28,7 25,1
Antal ansatte 78 77
Kilde: CVR

Forventningerne til det kommende år tegner dog ikke på yderligere fremgang.

Selskabet forventer et marked, der fortsat vil være præget af øget konkurrence og påvirkninger fra usikkerhed omkring den fremtidige økonomiske udvikling.

- Som følge heraf forventes et positivt resultat for regnskabsåret 2023/24, dog på et lavere niveau end resultatet for indeværende regnskabsår, skriver man i ledelsesberetningen.

Fokus på bæredygtighed

Da Niels Søndergaard-Pedersen, der før Fårup Betonindustri blandt andet har været formand for Dansk Beton samt adm. direktør i DK Beton og Perstrup Beton Industri, tiltrådte som adm. direktør i januar 2023, forklarede han i et stort interview med Licitationen, at mens det hele tidligere handlede om effektivitet og pris, er der i dag bygget en dimension på - nemlig bæredygtighed.

- Beton er CO2-tungt. Så vi skal spare på det og bruge det med omhu. Vi skal udnytte det bedre og genbruge mere. Lige præcis, hvad fremtidens byggeri bliver, kan jeg ikke sige nu og her. Men flere ting skal prøves af, sagde Niels Søndergaard-Pedersen dengang og uddybede:

- En ting er sikkert. Vi kommer til at lave elementer på en anden måde, end vi plejer. De skal laves mere bæredygtigt. Vi skal kigge på vores procedurer og opgradere sammen med arkitekter og ingeniører, lød det dengang.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094