23948sdkhjf

Dansk islæt i saudiarabisk byggeprojekt

Pangea Rocks fra Varde skal med virksomhedens egne ord bygge "et af verdens største koralrev" til det nye Marine Life Institute i Saudi Arabien

Saudi Arabien er i gang med at opføre et nyt Marine Life Institute.

Det er britiske Foster + Partners, der har slået stregerne til projektet, som både skal fungere som et videnskabeligt forskningscenter og turistattraktion. 

Men der er også dansk islæt i projektet, hvor de besøgende får mulighed for at gå under vandet, snorkle med sjældne arter, deltage i laboratorieture og dykke ned i Rødehavets dybder i en ubåd.

Pangea Rocks fra Varde står nemlig for at bygge "et af verdens største koralrev", skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Det bliver et fedt projekt for os, som, vi regner med, kommer til at tage et år, og vi skal bruge 30 mand på opgaven, siger direktør Jan Møller. 

Koralrevet skal bygges i en 10.000 kubikmeter stor tank og bliver 50 meter i længden og 10 meter i dybden.

Projektet bliver et af de største i Pangea Rocks historie. Virksomheden har allerede taget hul på opgaven, der begyndte i november 2023. 

Netop Pangea Rocks har ifølge virksomhedens hjemmeside bidraget til alt fra danske projekter som Den Blå Planet i København, Randers Regnskov og Kattegatcenteret i Grenå til Bali Safari Park og Florya Aquarium i Istanbul. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: udland
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.142