23948sdkhjf

Glasaltaner giver lys og læ

Altan.dk er en af landets største specialist i altanløsninger og leverer både løsninger af stål, aluminium og glas. Især til moderne bygninger fra efter 1960 giver glasaltaner både arkitektonisk mening og komfortmæssige fordele for beboerne.

Gennem de sidste 20 år er der knopskudt altaner på rigtig mange etageejendomme i de større danske byer – og det er ikke så mærkeligt, for det kan forandre en lejlighed fuldstændig, når man pludselig får tilført et uderum med lys og luft.

De fleste altaner etableres på ældre ejendomme som tremmealtaner af aluminium eller stål, men en række steder vælger man en glasløsning, forklarer altankonsulent Asbjørn Jensen fra Altan.dk:

“Det er især på bygninger fra 1960erne og frem, at det giver arkitektonisk mening at etablere glasaltaner. Fordelene ved glasaltaner er primært, at de giver mere læ og slipper masser af lys igennem – og så er de stort set vedligeholdelsesfri.”

Matteret glas giver flere muligheder

For nyligt har Altan.dk bl.a. etableret glasaltaner på et projekt på Rundhøj Alle i Aarhus, på Platanhusene på Frederiksberg samt på Peder Lykkesvej også på Frederiksberg. Alle tre steder er der arbejdet med elementer af matteret glas for at give beboerne mere privatliv, samtidig med, at man beholder lysindfaldet.

“Vi konstruerer det simpelthen af to lag glas med en folie i midten. Folien kan laves i mønstre efter ønsker, og det giver samtidig en stærkere løsning end traditionelt hærdet glas. Vi bruger også teknikken til skillevægge og gavle, hvor det er vigtigt at skærme for indkig,” siger Asbjørn Jensen.

Tager hånd om hele projektet

Altan.dk er en af landets største specialist på altaner og udviklede for mere end tyve år siden et system, hvor den enkelte boligforening kan købe altanerne som en totalløsning og dermed spare en masse besvær i en ellers kompliceret byggeproces. Og selve projekteringen er ikke blevet nemmere siden, for reglerne strammes jævnligt.

“Det er blevet meget mere kompliceret at få gennemført et altanprojekt, men i samarbejde med bygherres rådgiver kan vi tage kunden i hånden hele vejen fra start til slut, fordi vi har erfaringen og alle de relevante kompetencer i huset,” siger Asbjørn Jensen.

Dansk kvalitet hele vejen igennem

Et særkende ved Altan.dk’s løsninger er, at de er produceret dansk eller i nærområdet. Alle døre og vinduer, samt beton, stål og træ kommer fra danske leverandører. Vores aluminiumsløsninger produceres hos en mangeårig samarbejdspartner i Sydsverige.

“Og så har vi vores egne, danske montører, hvilket mange beboere sætter pris på. Det er altid en god oplevelse at levere en altan, fordi beboerne bliver så begejstrede over pludselig at få meget mere lys og luft ind i deres hjem,” slutter Asbjørn Jensen.

FAKTA: Altan.dk

Altan.dk leverer primært altanløsninger til København og andre store danske byer. Alle altaner produceres i Danmark eller Sydsverige og monteres af Altan.dk’s egne, danske montører. Hvert enkelt projekt er forskelligt, men typisk kan der etableres altan for ca. 150-200.000 kr. pr. stk.

Se mere på www.altan.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078