23948sdkhjf

Konkurs komplicerer voldgiftssag yderligere

Gennem næsten fem år har den konkursramte entreprenør Dansk Boligbyg ligget i bitter strid med bygherren om prestigeprojektet Kongens Ege i Randers

I Randers sad Karsten Kirkegaard, der er ejer af ejendomsselskabet Suez ApS og anede ikke, hvad der var op og ned, efter at Licitationen kunne afsløre, at landets 15.-største entreprenørselskab havde indgivet konkursbegæring.

Hans virksomhed har i de seneste fem år ligget i indædt strid med Dansk Boligbyg om sit prestigebyggeri til mere end 100 mio. kr. på det tidligere Hotel Kongens Ege i det centrale Randers.

Men selvom randrusianeren sandsynligvis ikke har meget til overs for sin modpart i voldgiftsnævnet, så lader han det forstå, at tingene bliver anderledes, når der er en konkurs med i spillet.

- Jeg vil gerne sige, at uanset om jeg har en konflikt med Dansk Boligbyg eller ej, og uanset hvad der tidligere er blevet sagt og skrevet i den her sag, så er det her en forfærdelig situation. Det her er jo en konkurs, der rammer en lang række familier og rigtig mange mindre underleverandører, og det er tragisk, siger han til Randers Amtsavis.

Kurator, advokat og partner ved advokatfirmaet Holst, Henrik Steen Jensen, bekræfter, at han er bekendt med den voldgiftssag om Kongens Ege, som Dansk Boligbyg rejste mod Suez ApS tilbage i 2019.

Milliardomsætning

Dansk Boligbyg A/S udfører bolig- og institutionsbyggerier i hoved- og totalentrepriser samt renoveringsopgaver i hovedentreprise. Virksomheden omsatte i 2022/23 for 1,5 mia. kr., men tjente kun knap otte mio. kr. på bundlinjen.

Virksomhedens nettomargin - som er årets resultat sat i forhold til omsætningen - har i de seneste fem regnskabsår ligget mellem 0,5 og 2,5 pct.

Ifølge den seneste analyse af entreprenørerbranchen var Dansk Boligbyg A/S den 15. største entreprenør herhjemme målt på omsætningen.

I sidste års regnskab skrev ledelsen, at resultat for 2022-23 var lavere end forventet og ikke tilfredsstillende.

- Det har været et vanskeligt år for entreprenørbranchen, og årets resultat for Dansk Boligbyg er også påvirket af de voldsomme udsving i markedet som følge af krigen i Ukraine og eftervirkninger af corona-pandemien i form af rentestigninger, leveranceudfordringer samt ikke mindst voldsomme prisstigninger, lød det.

Artiklen er en del af temaet Dansk Boligbyg konkurs .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098