23948sdkhjf

Licitationen mener: Derfor mistede Dansk Boligbyg overblikket

Der var en mavepuster klar til byggebranchen mandag formiddag, da Dansk Boligbyg blev taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Horsens, efter at virksomheden selv havde indsendt en konkursbegæring. Dansk Boligbyg har, trods en omsætning på 1,5 mia. kr., haft svært ved at få bundlinjen til at matche den store vækst i opgavemængden. Ledelsen har tidligere meldt ud, at væksten er gået lidt for hurtigt, hvilket har betydet, at man har haft svært ved at styre processer og projekter. Det har resulteret i nogle dårlige sager, og helt aktuelt er det især to store opgaver på Sjælland, der er gået rigtig skævt.

Dansk Boligbyg har som styringsentreprenør entreret med en lang række underentreprenører, som nu efter al sandsynlighed må kigge langt efter deres penge. Advokat Henrik Steen Jensen, som er kurator i sagen, forventer, at de samlede tab ved konkursen sagtens kan løbe op i mere end 500 mio. kr.

Konkursen efterlader også en række hårdt ramte bygherrer, som nu skal i gang med at finde ud af, hvordan de endnu ikke afsluttede byggerier kan føres videre uden alt for store ekstraomkostninger og tidsoverskridelser.

Det er naturligvis katastrofalt at miste overblikket, når man driver en milliardforretning. Og da især fordi det jo burde være blandt styringsentreprenørernes spidskompetencer at have det store overblik. Årsagen er til at få øje på. Dansk Boligbyg har efter alt at dømme taget munden for fuld, og virksomheden har ikke kunnet sluge og fordøje den store mængde opgaver på forsvarlig vis. Det giver nu mavepine i store dele af byggebranchen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109