23948sdkhjf
Annonce

Nu starter arbejdet med kendt fængsel

Bygninger, der ikke er bevaringsværdige, forsvinder som noget af det første i Egon Olsens gamle fængsel og indleder klargøring af første etape i Albertslunds nye bydel

I de kommende måneder vil parterne bag udviklingen af Vridsløse, A. Enggaard og PKA, indlede byggemodningen af den gamle fængselsgrund. Det drejer sig i første omgang særligt om den sydvestlige del af grunden, der skal huse bydelens første kvarter.

- Inden for de kommende måneder begynder vi at gøre grunden klar til nybyggeri og da Vridsløse udvikles i etaper, vil vi indledningsvis hovedsageligt koncentrere os om at klargøre den sydlige del af grunden, siger projektudvikler Morten Løgsted fra A. Enggaard, i en pressemeddelelse.

Læs også: Hovedentreprenør advarer: Ny forsinkelse truer på stadion i Aarhus

- Vi river nogle bebyggelser, der ikke er fundet bevaringsværdige, ned, og vi fælder og rydder træer og beplantning, der ikke er vurderet bevaringsværdige, inden for de næste måneder, uddyber han.

Planerne for den 160.000 kvm store fængselsgrund, nu bydelen Vridsløse, sigter mod en bydel med 1.400 - 1.600 boliger i forskellige størrelser og boligtyper, samt erhverv og iværksætteri. Bydelen skal bindes sammen af grønne områder præget af ny og bevaret natur, der sammen med fængslet vil udgøre kernen i bydelen.

Arbejdet med byggemodningen af grunden skal ses i lyset af, at et flertal i Albertslund Kommunes Kommunalbestyrelse i februar 2023 godkendte en rammelokalplan for Vridsløse og, at der nu fra myndigheden i Albertslund Kommune er givet grønt lys til at nedrive bygninger og fælde træer, som i planen ikke er udpeget som bevaringsværdige.

Gemmer gamle træer

Den forestående klargøring hviler på et grundigt forarbejde.

- Allerede tidligt i processen foretog Albertslund Kommunes myndighed besigtigelser og registreringer af større og betydningsfulde træer. På den baggrund er der udformet en plan for Vridsløse, der foruden at tilføre en masse ny natur i vid udstrækning tager hensyn til grundens eksisterende natur, siger borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen (S).

Læs også: - Vi skal have tårnhøje ambitioner: Storentreprenør klar med stor plan for Odense

- Det betyder, at området, når det står færdigt, har en højere naturværdi end i dag, blandt andet fordi der plantes 500–700 nye træer og tilføres nye hjemmehørende plantearter, der giver grobund for et mere varieret insekt- og dyreliv, uddyber borgmesteren.

De træer, der fældes, forbliver på grunden, hvor de får nyt liv som en del af den nye bydel. Nogle træer gemmes, så de kan indgå som kommende byrumsinventar, andre lægges ud i området som insekthoteller og vigtige tilholds- og ynglesteder for smådyr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Annonce
Annonce
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.205