23948sdkhjf

Udbygger fynsk testcenter for 300 millioner kroner

Med den nye investering på 300 mio. kr. har forsknings- og testcenteret LORC investeret over 1 mia. kr. i Kerteminde Kommune det seneste årti

I foråret, der står for døren, begynder byggeriet af et massivt betonfundament på Odense Havn. Det bliver bogstavelig talt grundlaget for et nyt byggeri til samlet cirka 300 mio. kr. 

Bag projektet står LORC (Lindø Offshore Renewables Center), som hermed udbygger deres testfacilitet til vindmøllebranchen, så den dækker behovet for de næste 10 års udvikling af vindmøller. Og ser man over omvendt 10 år tilbage, har LORC med det nye projekt til 300 mio. kr. investeret over 1 mia. kr. i deres faciliteter i Kerteminde Kommune.

Danske R&D Test Systems står for at bygge selve testfaciliteten, mens hallen omkring testfaciliteten bygges af Odense Havn.

Det massive betonfundament til faciliteten opbygges og støbes under åben himmel, før bygningen rejses omkring det. 

Blandt de første

Testfaciliteterne forventes at kunne begynde i kommerciel drift ved udgangen af august 2025.

Til den tid vil der være tale om en af verdens kraftigste testbænk til vindmøllenaceller, der tester vindmølleproducenternes prototyper inden de sættes i produktion. Den nye testfacilitet er med til at understøtte Odense Havn som et førende område for udvikling og produktion af løsninger indenfor grøn energi. 

Som en del af investeringen på 300 mio. kr. indgår en bevilling på 80 mio.kr. fra Energiministeriets Greenlab-program.

LORC var en af de første større virksomheder der flyttede ind på det tidligere Lindøværft, da det lukkede i 2012. 

- LORC har været en vigtig medspiller til, at Odense Havn i dag rummer over 100 virksomheder, som for en stor dels vedkommende arbejder indenfor offshore industrien og den grønne omstilling, siger borgmester i Kerteminde Kommune, Kasper Ejsing Olesen (S).

- Med den nye udvidelse fremtidssikres ikke bare en lang række specialiserede arbejdspladser hos LORC, men også en masse afledte arbejdspladser hos underleverandører og de store vindmølleproducenter på Odense Havn, tilføjer han.

Den først kunde på testfaciliteten bliver Tyske Schaeffler Technologies, en af verdens førende leverandør af lejeløsninger til vindkraftsektoren. Firmaet har desuden ydet et betydeligt både økonomisk og teknisk bidrag til at specificere den nye test facilitet, så den understøtter de behov for test, som firmaet forudser for det kommende 10 år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125