23948sdkhjf

Region sætter stort prestigeprojekt inden for psykiatrien på pause

Økonomiske problemer får Region Hovedstaden til at udskyde planer om et nyt hospital til psykisk syge børn og unge

Region Hovedstaden har trådt på bremsen, når det kommer til projekt Nordstjernen i Glostrup - et helt nyt hospital til børn og unge med psykiatriske lidelser. 

Det skriver Politiken

Det er økonomiske problemer, der får regionen til at sætte det storstilede projekt i bero. Håbet er at sparke liv i projektet igen inden for de næste 10 år.

At det her og nu sparkes til hjørne ærgrer øverste chef for børne-og ungdomspsykiatrien i Region Hovedstaden, Hallur Thorsteinsson. 

Også formand for Regionsrådet, Lars Gaardhøj (S), kalder situationen "superærgerlig".

- Desværre har vi ikke penge nok lige nu. Blandt andet fordi byggepriserne er meget høje. Derfor er det rigtige at udskyde projektet, selv om det er frustrerende. Vi vil i stedet renovere de mest udfordrede faciliteter, så det bliver mere tåleligt for patienter, pårørende og medarbejdere, skriver Lars Gaardhøj i en mail til Politiken. 

Regionsrådet godkendte i efteråret 2021 et samlet budget på 725 mio. kr. til projekt Nordstjernen, som skulle finansieres via et offentligt-privat samarbejde.

"Siden da er der sket en del ændringer både i forhold til projektets økonomiske forudsætninger samt - bl.a. pga. renteudviklingen - mulighederne for at finansiere projektet inden for regionens økonomiske ramme", lyder det i en indstilling fra embedsværket til politikerne i forretningsudvalget.

Her påpeges det, at det ikke vil være "økonomisk hensigtsmæssigt" at gå videre med projektet på nuværende tidspunkt, men at det altså fortsat bør være ambitionen "at igangsætte projektet inden for en 10-årig periode, hvis det bliver muligt at skabe råderum til projektet i regionens almindelige anlægsramme".

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111