23948sdkhjf

NCC sætter kendt koncept i spil i Albertslunds nye bydel

For sjette gang er entreprenørkoncernen på banen med sit egenudviklede koncept til p-huse. Som noget nyt sker det denne gang med målet om en DGNB-guld certificering

NCC er gået i gang med at opføre et nyt p-hus til Coop Byen, Albertslunds nye bydel ved Coops hovedkontor.

Det er det sjette i rækken af parkeringshuse, som entreprenørkoncernen bygger med udgangspunkt i deres eget parkeringshuskoncept.

Pensiondanmark udvikler 350 boliger, et fælleshus, en bypark og NCC p-huset i dét, der bliver det første bykvarter i Coop Byen i Albertslund. Bydelen etableres ved Coops hovedkvarter i Albertslund vest for København med anslået 4.500 indbyggere, når alt er opført.

Med en central placering vil bygningen ifølge NCC fungere som en slags indgang til Coop Byen. Uderummet omkring bygningen er desuden designet til at understøtte fysiske aktiviteter, blandt andet med etableringen af en motionstrappe på facaden.

Bruger gamle Coop-materialer

Facaden på det nye p-hus udføres med strækmetal i aluminium, som forskellige klatreplanter vokser op ad, samt overskudstræ og genbrugte naturskiferplader fra den gamle Coop mandskabsbygning, der tidligere stod på grunden.

Det nye parkeringshus får cirka 460 p-pladser i 13 forskudte niveauer. Pladserne skal stå til rådighed for både medarbejdere i Coop samt for beboere og gæster i områdets nye boliger.

P-huset i Coop Byen adskiller sig fra de tidligere fem i rækken, da det opføres med målet om en DGNB-guld certificering.

- Vores parkeringshuskoncept er grundigt gennemtænkt, og vi er meget stolte af det, siger Jesper Gaarde, produktionsdirektør i NCC, i en pressemeddelelse og uddyber, at der er tale om et basiskoncept med mulighed af tilvalg af en række løsninger, eksempelvis alternative materialer til facaden.

P-huset er udviklet i samarbejde med Holscher Nordberg Architecture and Planning og KI Rådgivende Ingeniører.

Det første koncept p-hus blev opført ved Herlev Sygehus i 2018.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126