23948sdkhjf

Illegal arbejdskraft på milliardbyggeri

Aktion ved Novo Nordisks enorme byggeri i Kalundborg viste fire personer uden de rette tilladelser. Medicinalselskabet overvejer yderligere foranstaltninger over for underleverandører

Det er ikke alt, der er foregået helt efter bogen på den milliarddyre udbygning af medicinalselskabet Novo Nordisks anlæg i Kalundborg.

Ved en aktion den 11. januar på fabriksbyggeriet mødte Midt- og Vestjællands Politis udlændingeafdeling fire personer uden tilladelse til at arbejde i Danmark. De fire havde opholdstilladelse i Portugal.

Det skriver Ekstra Bladet.

'De fire brasilianske mænd blev mandag sigtet for ulovligt arbejde, idet de ikke jf. udstationeringsloven må tage arbejde i Danmark,' oplyser politikredsens udlændingeafdeling i et skriftligt svar til avisen.

Overvejer yderligere foranstaltninger

Novo Nordisk bekræfter, at der hos en underleverandør blev identificeret fire udenlandske medarbejdere uden de fornødne tilladelser.

Desuden påpeger selskabet, at man ved kontraktindgåelse med leverandører indskærper vigtigheden af at overholde gældende lovgivning

”Samtidig vil vi forholde os til, om det er nødvendigt at indføre yderligere foranstaltninger med henblik på at forhindre en lignende sag på vores byggepladser i fremtiden,” skriver medicinalselskabet i et svar til Ekstra Bladet.

Ifølge Politiet har Udlændingestyrelsen udvist de fire brasilianere af Danmark med indrejseforbud i to år.

Mange milliarder

Novo Nordisk har ved flere lejligheder annonceret milliardinvesteringer i produktionsfaciliteterne i Kalundborg.

Senest i november 2023, hvor planer om samlet at investere mere end 42 mia. kr. i anlægget blev præsenteret. Medregnet i det beløb er udbygningen til 25 mia. kr., som blev annonceret i februar 2023.

Byggeprojekterne vil blive afsluttet gradvist fra slutningen af 2025 gennem 2029, lød det i november sidste år.

1.600.000 kvm

Novo Nordisks produktionsfaciliteter i Kalundborg blev etableret i 1969. I dag dækker faciliteterne et område på 1.600.000 kvm og har omkring 4.400 medarbejdere. 

I Kalundborg fremstiller Novo Nordisk produkter til behandling af fedme og diabetes samt flere biologiske lægemidler.

Siden årtusindskiftet og indtil 2020 havde Novo Nordisk investeret mere end 18 mia. kr. i produktionsfaciliteterne i Kalundborg. I 2021-22 annoncerede Novo Nordisk investeringer på yderligere 18 mia. kr., hvor der bygges fire nye produktionsfaciliteter og ombygges tre eksisterende faciliteter.

Kilde: Novo Nordisk

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125