23948sdkhjf

Se billederne: Notre Dame runder markant milepæl i sin genopbygning

Den ikoniske katedral har fået rekonstrueret sin ramme om kirkens kor efter den voldsomme brand i 2019

Hujende håndværkere tittede frem mellem træbjælkerne på kirkens tag.

De stod på toppen af Notre Dame i Paris og kunne fejre, at katedralen har fået rekonstrueret sin ramme om kirkens kor. Det er den del af kirken, hvor alteret er placeret.

Det blev markeret ved en ceremoni i fredags. En buket blomster blev på vanlig vis sat på toppen af taget. Dermed har Notre Dame nået en milepæl for genopbygningen. Den 860 år gamle katedral mistede blandt andet sit spir og fik ødelagt store dele af taget under branden 15. april 2019.

Det var en hændelse, som skabte stor sorg i Frankrig. 

Genåbner efter OL

Den franske præsident, Emmanuel Macron, meddelte allerede samme aften, mens branden stadig rasede, at kirken ville blive genopbygget. Den følgende eftermiddag var der indsamlet over fire mia. kr. til genopbygningsarbejdet. Den franske oliegigant Total donerede alene 100 mio. euro.

Det var tidligere blevet meldt ud, at Notre Dame ville være klar til at genåbne i april 2024, men nu forventes dørene at kunne blive slået op 8. december 2024. Fem år og syv måneder efter den store brand. Åbningen kommer således til at ske efter OL, som i sensommeren bliver afholdt i den franske hovedstad.

Men sportsturisterne kan alligevel få et syn af den storslåede middelalderbygning.

- Når De Olympiske Lege nærmer sig, forventer vi at have frigjort den øverste del af spiret og færdiggjort det meste af tagdækningen, så parisere og besøgende fra hele verden kan se, hvor tæt katedralen er på at genåbne, fortalte Philippe Jost fra det offentlige organ, der er ansvarlig for bevarelsen og restaureringen af katedralen, til det franske parlament den 13. december.

Notre Dame anses for at være et af de fineste eksempler på fransk gotisk arkitektur. Katedralen, der er dedikeret til Jomfru Maria, blev bygget færdig i 1260. Den er dermed blandt de ældste bygninger i Paris.

I begyndelsen af det 21. århundrede besøgte cirka 12 millioner mennesker Notre-Dame årligt, hvilket gør det til det mest besøgte monument i Paris. 

Sådan så Notre Dame ud, da branden rasede:

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129