23948sdkhjf

Licitationen mener: Kongen får det – byggeriet bør også have et

Når Kronprins Frederik på søndag udråbes til konge, så træder han ikke alene ind i rækken af danske monarker. Han viderefører også en mere end 500 år gammel tradition for at vælge et valgsprog, som skal sætte rammerne for hans regeringstid. Valgsproget kommer helt sikkert ikke til at indeholde ordet byggeri. End ikke Danmarks største bygherre monark gennem tiderne, Christian 4., havde ordet byggeri i sit valgsprog (Fromhed styrker rigerne).

Hvis man leger lidt med tanken i forhold til at skabe et valgsprog for byggebranchen – altså en form for modus vivendi – så er der heller ikke megen inspiration at hente i de øvrige forgange monarkers valgsprog. For mange vil det uofficielle valgsprog i byggeriet nok være hen i retning af ”Skub ansvaret videre”, som en indikation på, at netop ansvarsfraskrivelse og -forflygtigelse er et resultat af rigide udbudsregler og benhård priskonkurrence.

Hvis man spørger den kunstige intelligens ChatGPT, så er der et fremragende bud: "Bygget med præcision, skabt med passion". ChatGPT fremhæver, at ”... valgsproget fanger essensen af kvalitet, nøjagtighed og dedikation, som er vigtige elementer i byggebranchen. Det signalerer også en kombination af teknisk ekspertise og engagement i arbejdet”.

Man kunne også vælge at være mere direkte i retning af: ”Ethvert samarbejde i byggeriet hviler på gensidig tillid og respekt”. På den vis kan man – måske - eliminere den respektløse, uværdige og destruktive ansvarsforflygtigelse og skabe gode, og sunde byggeprocesser.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109