23948sdkhjf

Efter voldsomt dyk: Nedriver løfter igen bundlinjen

Øgede omkostninger og mindskede dækningsgrader på projekter påvirker Søndergaard A/S, der løfter bundlinjen i nyt regnskab

Efter et voldsomt dyk i 2021/22 kravler bundlinjen hos Søndergaard A/S ligeså stille op igen i nyt regnskab. 

Omsætningen fremgår ikke hos Frederikssund-selskabet, der beskæftiger sig med nedrivning og miljøsanering, men bruttofortjenesten er øget med godt 10 mio. kr. til 77,8 mio. kr., mens resultatet efter skat er opgjort til 14,7 mio. kr. 

Det er bedre end de 12,3 mio. kr. i forrige regnskab men stadig langt fra de 24,4 mio. kr. i 2020/21. 

Ledelsen stempler resultatet "tilfredsstillende". Ifølge beretningen er det i "overensstemmelse med forventningerne".

At bundlinjen ikke følger med i samme stil som bruttofortjenesten forklares ikke mindst med stigende inputomkostninger. 

"Året har båret præg af en højere omsætning, men også øget omkostninger primært henført til stigende input omkostninger. Samlet set har den højere omsætning resulteret i en større bundlinjen end året før, hvor dækningsgraderne på projekterne dog er blevet mindsket", lyder det i ledelsesberetningen.

Her fremgår det videre, at en større del af virksomhedens omsætning sker i begrænset konkurrence, hvor andet end pris også vægter højt. Og at det fortsat er virksomhedens målsætning "at fortsætte udbygningen af nye kvalitetsparametre såsom bæredygtige løsninger og compliance".

Et område, adm. direktør Mads Søndergaard allerede påpegede fokus på i forbindelse med offentliggørelsen af 2021/22-regnskabet

Her forklarede han over for Licitationen, at der lægges mere vægt på grøn omstilling i udbud, hvor bæredygtige kvalitetsparametre fylder mere, og at det er en trend, Søndergaard forventer mere af. 

- Det kræver, at vi investerer i det – også for at adskille os for konkurrenterne. 

- Det er et langt sejt træk for alle. Men jeg mener, det er vores pligt som en af de store aktører at være med til at investere og være bannerfører, sagde han dengang. 

Er blevet flere

Aktivitetsniveauet fra det nyligt offentliggjorte 2022/23-regnskab forventer nedriveren at holde fast i i indeværende regnskabsår, mens forventningen længere nede i regnskabet er et resultat på niveau eller lidt lavere med 2022/23. 

Det uddybes ikke, hvad der ligger til grund for forventningerne hos selskabet, som er blandt de seks i branchen, der er med i rammeaftalerne om nedrivningerne af de danske minkfarme og konkurrerer om opgaverne her. 

På medarbejdersiden har virksomheden i det nyeste regnskab i gennemsnit beskæftiget 113 med 101 ansatte året før. 

SØNDERGAARD A/S
Regnskabsår 2022/23 2021/22
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 77,8 67,6
Resultat af primær drift 19,1 16,1
Resultat før skat 18,9 15,7
Årets resultat 14,7 12,3
Egenkapital 32,8 30,0
Antal ansatte 113 101
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: regnskab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.844