23948sdkhjf

Efter genudbud: Aarsleff lander opgave højt over Femern-forbindelsen

Det 217 meter lange udsigtspunkt skal give gæster og naboer mulighed for at følge byggeriet af Femern Bælt-tunnelen på nært hold fra 2025

Anden gang er lykkens gang. 

Efter et genudbud har Femern A/S valgt entreprenørkoncernen Aarsleff til at bygge et nyt udsigtspunkt, Pilen, ved byggeriet af Femern Bælt-tunnelen. 

Udsigtspunktet kommer til at ligge nær tunnelens indgang ved Rødbyhavn og skal give mulighed for at komme tæt på det omfattende tunnelbyggeri.

- Femern-projektet har passeret mange vigtige milepæle, og der venter endnu flere forude i takt med, at tunnelen tager form. Det skaber en naturlig nysgerrighed hos folk, der ønsker at opleve byggeriet tæt på, siger Henrik Vincentsen, adm. direktør i Femern A/S, i en pressemeddelelse.

Udsyn fra 24 meter 

Det nye udsigtspunkt bliver opført på indvundet land med materiale fra udgravningen af tunnelrenden i Femern Bælt.

Pilen bliver en gradvist stigende 217 meter lang platform. Dermed får den også samme længde som et af de elementer, som tunnelen bliver bygget med, og slutter i en spids i retning mod Tyskland.

Pilen

Længde: 217 meter

Højeste punkt: 24 meter

Materialer: Jord, genbrugsstål og beton

Åbner senest i starten af 2025

Tegnestue: Arup

Entreprenør: Aarsleff

Rampens højeste punkt bliver 24 meter over det omgivende landskab, hvilket også svarer til længden på hvert af de segmenter, som et færdigt tunnelelement er sammensat af.

Fra Pilen vil besøgende kunne følge med i udsejlingen af tunnelelementerne samt byggeriet af tunnelportalen og den kommende vej- og jernbaneforbindelse ind i landet. Projektet omfatter også en ny rampe og adgangssti fra den nærliggende p-plads på Gl. Badevej i Rødbyhavn.

Skal fange de unge

Hos vinderen, Aarsleff, håber topchef Jesper Kristian Jacobsen, at udsigtspunktet kan være med til at gøre unge mere interesserede i bygge- og anlægsbranchen:

- Vi er sikre på, at udsigtspunktet vil blive rigtig godt besøgt. Det er på alle måder en imponerende byggeplads, og som partner i FLC er vi i Aarsleff også glade for, at områdets mange besøgende, men også naboerne, nu får mulighed for at følge bedre med i tunnelbyggeriet, udtaler den adm. direktør og tilføjer: 

- Derudover håber vi naturligvis også, at kigget ind på byggepladsen kan bidrage til at vække interesse for bygge- og anlægsbranchen hos næste generations piger og drenge.

Byggeriet af den nye udsigtsplatform forventes at begynde i 2024 og stå færdig senest i begyndelsen af 2025.

Genudbud

Planen for "Pilen" er justeret undervejs.

I august aflyste Femern A/S det første udbud, da de indkomne tilbud var for dyre. Planen var dengang, at platformen skulle åbne i begyndelsen af 2024.

Efter en række justeringer, der skulle barbere omkostningerne, kom det nye udbud på banen. Og nu er Aarsleff altså udpeget som vinderen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141