23948sdkhjf

Horsens-entreprenør øger indtjeningen markant

HM Entreprenør A/S lægger 13 mio. kr. på bundlinjen

Indtjeningen skyder i vejret hos HM Entreprenør A/S, selvom omsætningen falder.

Regnskabsåret 2022/23 har været et både begivenhedsrigt og - når man ser på bundlinjen - fremgangsrigt år for entreprenøren.

Den Horsens-baserede entreprenør måtte ganske vist se toplinjen skrumpe med 30 mio. kr. til 457 mio. kr., men selskabets resultat af primær drift og resultat efter skat voksede med tocifrede millionbeløb til henholdsvis 41,9 mio. kr. og 32,6 mio. kr.

Årets resultat anser entreprenørfirmaets ledelse for både "tilfredsstillende" og "bedre end forventet."

- I HM Entreprenør A/S kan vi se tilbage på et år med stabil drift, hvor Recharge City har været det mest markante projekt, skriver bestyrelsesformand Peter Heide Wessel i en kommentar til regnskabet. 

HM Entreprenør A/S
Regnskabsår 2022/23 2021/22
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 457,6 487,5
Bruttofortjeneste 106,6 83,4
Resultat af primær drift 41,9 24,9
Resultat før skat 42,0 24,6
Årets resultat 32,6 19,0
Balancestatus 197,3 181,9
Egenkapital 77,1 44,5
Antal ansatte 102 93
Kilde: CVR

Han henviser dermed til det 270.000 kvm store rastepladscenter ved afkørsel 57 Horsens Syd på motorvej E45.

Anlægget med et platincertificeret parkeringsanlæg med plads til 450 lastbiler i et 24-timers overvåget særskilt område bliver blandt de største af sin slags i Europa.

HM Entreprenør løser mange forskellige typer opgaver - fra jord og betonarbejde, kloakker og byggeri af industrihaller til byggemodning og vejanlæg.

Private erhvervskunder tegner sig for hovedparten af forretningen, mens offentlige bygherrer udgør en mindre del.

Projekter med tidligere frontmand 

Michael Mortensen har stået i spidsen for HM Entreprenør siden 2008 og ejer stadig firmaet, Han valgte dog at trække sig fra den daglige drift i sommeren 2021. Det skete samtidig med, at ejerkredsen blev udvidet og en ny mand sat for bordenden.

I stedet rettede Michael Mortensen fokus på udviklingsprojekter via Mortensen Gruppen, koncernens ejendoms- og projektudviklingsvirksomhed.

Her er der blevet "skabt gode synergier og et strategisk samarbejde på tværs, som bidrager positivt til væksten i HM Entreprenør A/S," påpeger bestyrelsesformand Peter Heide Wessel nu.

- I det kommende regnskabsår er der allerede flere projekter i pipeline i Mortensen Gruppen, hvor HM Entreprenør A/S bliver en vigtig samarbejdspartner. Dette er med til at skabe et solidt fundament for hele koncernen, hvor vi i fællesskab kan levere helstøbte ejendomsprojekter, udtaler bestyrelsesformanden.

Kasper Lægdsmand Lauritsen, som satte sig i direktørstolen efter Michael Mortensen, sagde tidligere i år op. Indtil der er fundet en permanent afløser, er Søren Frederiksen, som også er partner i virksomheden, indsat som konstitueret direktør.

På niveau

Med blikket rettet mod afslutningen af det igangværende regnskabsår lyder det:

- Vores forventninger til det kommende regnskabsår er positive. I kraft af vores ordrebeholdning på nuværende tidspunkt forventer vi fortsat stor aktivitet inden for vores kernekompetencer.

Konkluderende lyder det om de kommende regnskabstal:

- Vi forventer, at omsætning, resultat og overskudsgrad vil ligge på niveau med regnskabsåret 2022/23.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188