23948sdkhjf

Prestigeprojekt kostede stor entreprenør dyrt

Konkurser hos flere underentreprenører og leveranceproblemer belastede økonomien i pyramidebyggeri, CG Jensen overtog for flere år siden

Tre pyramidelignende terrassehuse på kanten af Lillebælt i Middelfart var ikke en god forretning for CG Jensen.

Det skriver Fyens.dk.

Entreprenørfirmaet overtog projektet på Kulgrunden med 55 dyre lejligheder i 2020 og afleverede det i oktober i år.

Inden CG Jensen kom til, havde Stender Entreprise og bygherren, Nissen Construction & Development, opgivet samarbejdet om det 13.000 kvm store beboelseskompleks med 8.000 kvm boliger plus 5.000 kvm tagterrasser og andre udearealer.

I CG Jensens seneste regnskab er der hensat 48 mio. kr. til tab. Om det hele er til projektet i Middelfart, vil adm. direktør Michael S. Larsen ikke bekræfte.

Han lægger dog ikke skjul på, at boligprojektet har været særdeles udfordret. Blandt andet har forsinkelser kostet dagbøder for et ikke oplyst beløb.

- Vi går altid ind til et projekt for at tjene penge, men det er ikke nemt, når fire af vores underleverandører går konkurs. Det har forsinket byggeriet og kostet penge at skulle ud at lave nye aftaler med firmaer, der kunne tage over i et marked, hvor priserne er steget markant, siden vi skrev kontrakt med de første, forklarer Michael S. Larsen til Fyens.dk.

Endelig betød leveranceproblemer med betonelementer, at entreprenøren i stedet valgte at støbe på stedet – endnu et fordyrende element.

Da CG Jensen overtog projektet i 2020, var den officielle aflevering sat til april 2022. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125