23948sdkhjf

Nyt stadion på vej: Køge får mulighed for at spille i superligaen

Det kommende stadion er sendt i høring, og vejen er dermed banet for fodbold i landets bedste fodboldrække

6.000 mennesker kan tage plads på Køge Idrætspark, når byggeriet står færdigt. Tilskuerne kan endda sidde ned og være i ly for regn og blæst, da tribunerne bliver overdækkede.

Hermed vil stadionet opfylde kravene til afholdelse af superligakampe. Fodboldklubben HB Køge spiller aktuelt i landets anden bedste række, Nordicbet Ligaen, og befinder sig på en 9. plads og har langt til oprykning.

Men det er også først i 2025, man forventer, det nye stadion står færdigt. Projektet er i november i høring, hvor offentligheden kan komme med bemærkninger. Det skriver Sjællandske Nyheder, som har snakket med Venstres gruppeformand Ken Kristensen.

- Det har betydet rigtig meget for rigtig mange mennesker gennem rigtig mange år, at vi nu endelig kan få færdiggjort et stadion, der for at være helt ærlig var nedslidt og træt. Som havde tribuner fra lige efter 2. verdenskrig. Nu kommer vi videre, og denne lokalplan bliver det sidste punktum, siger han til avisen.

Grunde skal finansiere stadionet

Et Lokalplansforslag blev tidligere i år sendt i høring, men der kom pludselig flere ønsker til idrætsparken. Ungdomsboliger skulle blandt andet også være en del af projektet for at styrke muligheden for at kunne danne et sportscollege.

Nye bygninger skal desuden gøre det muligt at drive forretning ved idrætsparken, ligesom der også kommer til at være flere parkeringspladser. Disse faciliteter vil også gøre det muligt for stadionet at være vært for koncerter og større sportslige begivenheder.

Det samlede projekt kommer til at koste 120,9 mio. kr., og 81 mio. kr. forventes at blive finansieret via indtægter fra blandt andet salg af grunde på området.

Køge Idrætspark etableres mindre end to km nord for Køge centrum. Det kommer også til at rumme en stor indendørshal lige ved siden af stadion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125