23948sdkhjf

Skelettet til nyt børnehospital er nu bygget

Råhusarbejdet på Rigshospitalets nye børnehospital er nu færdigt, og det er derfor fortsat planen, at patienter, sundhedspersonale og pårørende kan tage huset i brug i 2026

60.000 kvm fordelt på otte fingerformede fløje i otte etager.

Så stort bliver det nye Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide, som ligger i den vestlige del af Rigshospitalets område mod Amorparken og skaterparken i Fælledparken. 

Og nu lyder den seneste melding fra byggepladsen, at byggeriet skrider planmæssigt frem. Dermed er planen om et færdigt hospital i 2026 stadig intakt.

Råhusarbejdet er således netop færdigt, fortæller entreprenøren LM Byg A/S, der sammen med M.J. Eriksson har stået for arbejderne. 

Entreprenøren fortæller videre, at der siden 2021 har været planmæssig fremdrift på byggeriet, som er vokset med en etage hver sjette uge. Tilbage i juni kunne LM Byg og Rigshospitalet fejre rejsegilde på det store børnehospital - og her godt fem måneder efter er det store betonskelet så færdigt. 

Ifølge sektionsdirektør hos LM Byg, Christian Lyck Qvist, så er det et projekt, som adskiller sig fra andre, og dermed er planlægning afgørende for at opretholde tidsplanen.

- Det er et kompliceret byggeri, der har nogle meget specifikke funktioner, hvor råhuset er helt afgørende for det færdige byggeri og den fremtidige hverdag for personale og patienter, udtaler han i en pressemeddelelse.

Stort facadearbejde

LM Byg har blandt andet vundet entreprisen på lukket råhus.

Det betyder, at de opfører råhuset, udfører alle udvendige lukningsarbejder på facaden og lægger taget på det nye børnehospital i København.

Sideløbende med byggeriet af råhuset har facadearbejdet også været i gang. Og nu er LM Byg sammen med deres underentreprenør, UPB AS, over halvvejs med at montere de specialfremstillede facadeelementer.

Facaden kommer til at bestå af 2.600 facadeelementer i flere forskellige størrelser. Og det er altså et krævende arbejde, for hvert element vejer i gennemsnit det samme som en campingvogn, oplyser entreprenøren. 

"De tunge og specialfremstillede elementer er et miks af glaspartier og aluminiumselementer. Det største element måler mere end 5 meter i højden og mere end 3 meter i bredden, så det er altså en stor opgave at få facaden beklædt", skriver LM Byg.

Og med et færdigt råhus og en facade, der nærmer sig målstregen, er LM Byg også gået i gang med tagarbejdet på første halvdel af huset, og de forventer at aflevere den entreprise i starten af foråret 2024.

Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide

  • Hospitalet med det officielle navn ’Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide’ kommer blandt andet til at rumme 179 enestuer, 87 ambulatorier og 13 operationsstuer.
  • Bygningen bliver 60.000 kvm fordelt på otte etager, en kælder samt en tagetage til teknik.
  • Når det nye hospital efter planen åbner i 2026, bliver der dagligt plads til 900 patienter (indlagte og ambulante) og deres familier samt ca. 1.200 læger, sygeplejersker, jordemødre og andet personale.
  • Mary Elizabeths Hospital er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirks Fond og har et samlet budget på 2,8 mia. kr.
  • Center for Ejendomme er bygherre på projektet.
  • Første spadestik til byggeriet blev taget i april 2021.
Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.954