23948sdkhjf

Udskudt et år: Nu opføres de eneste ejerboliger på gammel papirfabrik

Byggeselskabet Paulsen A/S skal bygge både rækkehuse og ejerlejligheder i Odense

Nu går byggeriet af de første 22 rækkehus på den gamle Dalum Papirfabrik-grund i gang. Papirrækkerne, som rækkehusene kaldes, står klar om et år. Samlet tæller bebyggelsen i alt 63 rækkehuse.

Sammen med 20 luksuslejligheder i ”Hollænderhuset” er Papirrækkerne de eneste ejerboliger - og i øvrigt de sidste boliger, der bygges på Dalum Papirfabrik.

Det er Byggeselskabet Paulsen A/S, som skal bygge de 63 rækkehuse samt 20 ejerlejligheder på Dalum Papirfabrik.

Det nye boligkvarter ved den gamle papirfabrik i det sydlige Odense er allerede begyndt at tegne sig. Netto er åbnet, og de fleste af områdets lejeboliger er færdige. I takt hermed viger byggeaktiviteterne for grønne områder, legepladser, veje og stier. Snart begynder renoveringen af det historiske fælleshus også.

Forsinket start

Påbegyndelsen af byggeriet sker på et tidspunkt, hvor 85 procent af rækkehusene er solgt.

- Vi havde oprindeligt planlagt, at vi skulle i gang i efteråret sidste år, men grundet markedssituationen valgte vi at udsætte salget, siger Frederik Østergaard, projektudviklingsdirektør for MT Højgaard Property Development, i en pressemeddelelse. 

- Nu er der heldigvis kommet gang i salget, og vi kan for alvor mærke den positive interesse for Dalum Papirfabrik, fortsætter han.

Papirrækkerne, som er tegnet af C.F Møller, bygges i 2-plan og er på 90 til 130 kvm. Boligerne bliver indrettet med altan på første sal og en terrasse i stueplan.

Dalum Papirfabrik

Dalum Papirfabrik startede sin produktion op i 1875. Produktionen blev indstillet i slutningen af 2012.

Den nye bydel på grunden kommer til at bestå af dels nybyggede boliger, og dels dele af den eksisterende bygningsmasse, ligesom man bevarer den gamle fabriks ikoniske shedtage ud mod Dalumvej, hvor der indrette dagligvarebutik samt parkeringshus.

Dalum Papirfabrik kommer til at rumme over 442 boliger fordelt på 301 lejelejligheder, 63 rækkehuse, 20 eksklusive ejerlejligheder og 58 seniorboliger. Hertil kommer der dagligvarebutik, parkeringshus fælleshus, naturlegepladser og flere grønne arealer.

Bag bydelen står MT Højgaard Property Development. C.F. Møller er arkitekt.

Dalum Papirfabrik ventes at være fuldt udbygget i slutningen af 2024.

Kilde: MT Højgaard Property Development

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.208