23948sdkhjf

NCC opretter nyt forretningsben

NCC vil have en større bid af kagen, når industrien investerer hundredvis af milliarder over de kommende årtier

Opdateret kl. 13:50 med information om betydningen for NCC's danske afdeling.

Den nordiske entreprenørkæmpe NCC samler sin ekspertise inden for store industribyggerier i et selvstændigt forretningsområde.

Baggrunden for satsningen, der har fået navnet NCC Green Industry Transformation (GIT), er store industriinvesteringer drevet af den grønne omstilling , som ventes at løbe op i hundredvis af mia. kr. over de kommende årtier, og som vil kræve ekspertise, logistik og ledelse.

NCC melder således om igangværende, langvarige diskussioner med kunder om kommende industriprojekter.

- Den kraftige industrielle vækst, vi ser i dag, primært i Sverige, men også i andre dele af Norden, skaber betydelige muligheder. Det kræver også, uden tvivl, at vi fokuserer vores ekspertise og ressourcer korrekt for at gennemføre disse projekter effektivt, udtaler Tomas Carlsson, adm. direktør i NCC, i en forberedt kommentar.

- Vi har samlet specialister fra alle dele af NCC, fra infrastruktur til ejendomsudvikling. De projekter, vi ser i dag, er primært i det nordlige Sverige, men der er også muligheder i andre dele af Sverige og Norden, fortsætter Tomas Carlsson.

Fra NCC's danske afdeling lyder det, at den nye satsning kommer til at dække alle de lande, NCC arbejder i. Men i første omgang er det især i det nordlige Sverige, at det får en betydning.

GIT bliver officielt etableret per 1. januar 2024, og rekrutteringen af en ny leder for forretningsområdet er i gang. Ifølge NCC vil man i koncernen sideløbende og gradvist overføre ressourcer til området i løbet af året.

"Solidt" kvartal

Da NCC ved udgangen af oktober præsenterede sine tal for tredje kvartal 2023, hæftede Tomas Carlsson sig ved, at selskabet havde leveret ”solidt”.

Entreprenørkoncernen kom ud af kvartalet med et driftsresultat på 789 mio. svenske kr. svarende til knap en halv mia. danske kr. På resultatsiden landede NCC 621 mio. svenske kr. efter skat (knap 400 mio. danske kr.) mod 425 mio. svenske kr. i tredje kvartal 2022.

I kvartalet var det ifølge NCC selv værd at bemærke en gevinst på 175 mio. svenske kr. (cirka 110 mio. danske kr.) fra frasalg af et datterselskab, ligesom byggeri-forretningsområderne havde haft et stabilt salg og ordreindgang, mens driftsresultatet var påvirket af "igangværende projekter med lavere marginer".

NCC leverede i årets første ni måneder et driftsresultat på 1,4 mia. svenske kr., og et resultat efter skat på lige knap 1,2 mia. svenske kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235