23948sdkhjf

Klimaprisen er en anerkendelse til de, der kæmper for en bedre verden

Klimaprisen 2023 går til et WorldFlexHome, der har indtænkt byggeri i stor skala og som tager cirkulær økonomi alvorligt

Klimaprisen 2023 gik torsdag ved en stor prisfest til WorldFlexHome ved Henrik Innovation og Erik arkitekter.

Vinderen af årets klimapris er ikke kun visionær men tager, ifølge juryen ved dette års Building Awards, også begreberne bæredygtige og økonomiske byggeprocesser dybt seriøst.

Man kan godt få en god idé, men kan den ikke gøres til virkelighed i en større skala, gør det måske ikke den store forskel. Jesper Ring, jurymedlem og adm. direktør, Frame

Konceptet i WorldFlexHome gør det muligt at genanvende bygningsdele og materialer igen og igen, uden at skabe affald.

Juryens vat særligt begejstring for en robust konstruktion: Bygningen er fremstillet i robuste og holdbare materialer med en forventet levetid på over 100 år.

Ligeledes faldt juryen for - i et skarpt finalefelt med også Boligværkstedet, Den Grønne Top og Damhusengens Skole - for den høje grad af fleksibilitet: Det genbrugelige system er designet til både midlertidige og permanente boliger; det kan omdannes til studieboliger, genhusning, flygtningeboliger og meget mere, ifølge Henrik Innovation og Erik arkitekter. 

En skalérbar løsning

Endelig er der det bæredygtige aspekt: Bygningen kan demonteres, transporteres og genopføres.

- Vinderen er et projekt, som giver god mening, fordi det er nemt at se det fungere i fremtiden. Og endnu vigtigere: at det er et eksempel på, hvordan man kan tænke cirkulær økonomi ind i branchen, og det er noget, som både er og bliver utrolig relevant i fremtiden, siger jurymedlem Jesper Ring, som er adm. direktør i Frame.

Han fremhæver, at løsningen også er fremtidssikret af andre grunde:

- Det handler meget om at finde skalérbare løsninger. Man kan godt få en god idé, men kan den ikke gøres til virkelighed i en større skala, gør det måske ikke den store forskel. Og det er jo det, vi har ledt efter: de, som kan gøre den store forskel, tilføjer han.

Artiklen er en del af temaet Building Awards 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127