23948sdkhjf

Rambøll vinder historisk stor kontrakt i Norge

Det norske elnet er ikke gearet til fremtidens store mængder grøn strøm, og det har nu sikret Rambøll en kontrakt, der i første omgang sikrer selskabet et stort trecifret millionbeløb

En voldsom stigning i det norske energiforbrug sikrer nu den danske rådgiverkæmpe Rambøll sin største kontrakt i Norge nogensinde inden for energiområdet.

Aftalen er indgået med norske Statnett på udvidelse af det norske elnet, og kontrakten har en værdi på op mod 1 mia. kr.

Rambøll skal levere bygherrerådgivning og rådgivende ingeniørydelser.

- Elnettet er rygraden i den grønne omstilling, som skal sikre, at de stigende mængder vedvarende energi kan flyde frit og ubesværet derhen, hvor der er mest brug for det. Vi er stolte af at skulle bistå Statnett med denne vigtige opgave, der skal realisere den grønne omstilling, udtaler John Ammentorp, global ansvarlig for Power Systems hos Rambøll, i en forberedt kommentar.

Mulighed for mere

Aftalen består af tre rammeaftaler til en samlet værdi af 520 mio. kr., 130 mio. kr. om året over de næste fire år.

Med i kontrakten er en option på en forlængelse af arbejdet med yderligere fire år, og det betyder altså, at det samlede honorar til Rambøll kan løbe op i 1 mia. kr. over otte år.

I Danmark er Rambøll i dag i gang med at bistå Energinet, Statnetts pendant i Danmark, med udbygning, opgradering og nybygning af det danske elnet, så det er forberedt til strømmen fra fremtidens elbiler, datacentre og Power-to-X-projekter.

Rambøll har indtil videre vundet opgaver for Energinet på området for over 600 mio. kr.

Energiområdet er generelt i vækst hos Rambøll, og i dag beskæftiger Rambøll omkring 2.000 medarbejdere inden for feltet. Forventningen er, at det tal allerede i 2025 vil være steget til 3.000.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141